Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

H ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλάζει σελίδα. Πότε περνάει στους Ιταλούς

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ελεγκτικό Συνέδριο έδωσε το πράσινο φως για να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Όλοι οι όροι που είχε θέσει ικανοποιήθηκαν πλήρως απόλυτα και πλέον θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για την υπογραφή της σύμβασης πώλησης.
Με βάση αυτή την εξέλιξη η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναμένεται να περάσει και επίσημα στους Ιταλικούς Σιδηροδρόμους (Ferrovie dello Stato Italiane) το αργότερο μέσα στον Απρίλιο. Για την κυβέρνηση η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί διπλή ανακούφιση καθώς πέρα από την συνέχιση λειτουργίας της εταιρείας εξασφαλίζει ότι δεν θα πρέπει να επιστρέψει στα Κοινοτικά Ταμεία 700 εκατ.
ευρώ από παράνομες κρατικές ενισχύσεις που είχε λάβει η εταιρεία στο παρελθόν.
Παράλληλα η εξέλιξη με το Ελεγκτικό Συνέδριο ανοίγει τον δρόμο για τον διαγωνισμό της ΕΕΣΣΤΥ (σ.σ. του φορέα συντήρησης του δικτύου) ο οποίος έχει παραταθεί τρεις φορές. Εδώ πέρα από τους Ιταλούς που φέρονται να καίγονται περισσότερο ενδιαφέρον έχει δείξει και η Τσεχική Skoda
http://news247.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!