Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017

Στο εδώλιο για το «λεφτά υπάρχουν» θα καθίσει ο Γ. Παπανδρέου

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για το «λεφτά υπάρχουν» θα καθίσει ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου. Συγκεκριμένα, στις 19 Ιανουαρίου θα δικαστεί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας η αγωγή που κατέθεσε σε βάρος του κ. Παπανδρέου ο απόστρατος πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτης Σταμάτης, ο οποίος ζητά από τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να του καταβάλει 260.000 ευρώ συν τους νόμιμους τόκους, ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που του προκάλεσε, αλλά και για την «παράνομη προσβολή της προσωπικότητάς του λόγω των προεκλογικών εξαγγελιών του, οι οποίες ουδέποτε τηρήθηκαν». Ο κ. Σταμάτης έχει καταθέσει και μήνυση σε βάρος του
πρώην πρωθυπουργού για τα αδικήματα της εσχάτης προδοσίας, της εξαπάτησης των εκλογέων και της διασποράς ψευδών ειδήσεων, κατηγορίες οι οποίες επισύρουν ποινή φυλάκισης από τρεις μήνες έως και ισόβια κάθειρξη.
Ο κ. Παπανδρέου θα δικαστεί χωρίς προηγουμένως να ζητηθεί από τη Βουλή η άρση της ασυλίας του, καθώς κατά τις προεκλογικές εξαγγελίες του δεν ήταν βουλευτής. Συγκεκριμένα, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εν όψει των βουλευτικών εκλογών του 2009, είχε πει από το βήμα της 74ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ότι «δεν είναι απλώς το πού θα βρούμε τα λεφτά, αλλά πού πηγαίνουν τα λεφτά, γιατί λεφτά υπάρχουν, έχουμε 31 δισ. ανείσπρακτους φόρους».
http://www.eklogika.gr/news/Sto-edwlio-gia-to-%C2%ABlefta-uparxoun%C2%BB-tha-kathisei-o-G-Papandreou-09-01-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου