Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δυσοίωνη πρόβλεψη Μακρόν: Σε δέκα χρόνια το ευρώ μπορεί και να μην υπάρχει

Από το Πανεπιστήμιο του Βερολίνου επέλεξε να στείλει το δυσοίωνο μήνυμά του ο υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας και πρώην υπουργός της κυβέρνησης του Φρανσουά Ολάντ, Εμανουέλ Μακρόν.
Ο Μακρόν, ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία, υπογράμμισε ότι «πρέπει όλοι μας να αναγνωρίσουμε ότι το ευρώ είναι ατελές και ότι δεν μπορεί να αντέξει χωρίς μείζονες μεταρρυθμίσεις».
 Κατά τον Μακρόν, το ευρώ «δεν παρείχε πλήρη διεθνή κυριαρχία έναντι του δολαρίου, δεν παρείχε στην Ευρώπη φυσική σύγκλιση μεταξύ των διαφόρων χωρών-μελών».
Κατηγόρησε, δε, ευθέως τη Γερμανία ότι αξιοποιεί τις δυσλειτουργίες του ευρώ προς όφελος της οικονομίας της, χαρακτηρίζοντας το ενιαίο νόμισμα ως ένα «αδύναμο γερμανικό μάρκο» και λέγοντας ότι όπως εξελίσσονται τα πράγματα σε δέκα χρόνια το ευρώ δεν θα υπάρχει.
Παράλληλα, τόνισε ότι Γαλλία και Γερμανία πρέπει να ανακτήσουν τις σχέσεις εμπιστοσύνη τους, κάτι που θα ενίσχυε την αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών-μελών της ΟΝΕ και μίλησε για την ανάγκη της δημιουργίας ενός προϋπολογισμού της Ευρωζώνης για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών προγραμμάτων και για την επέκταση της οικονομικής βοήθειας σε χώρες-μέλη που τελούν σε κρίση, κάτι το οποίο, φυσικά, αποτελεί «ανάθεμα» για την γερμανική προσέγγιση στα ευρωπαϊκά ζητήματα.

http://www.topontiki.gr/article/202294/dysoioni-provlepsi-makron-se-deka-hronia-eyro-mporei-kai-na-min-yparhei

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!