Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΑΙΔΟΣΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ…

Την ώρα που γράφονταν αυτές οι αράδες ανακοινώθηκε ότι με διάταξή της η Εισαγγελέας Ανηλίκων αναθέτει την επιμέλεια του εξάχρονου γιου των έγκλειστων μελών του ΕΑ Ν. Μαζιώτη και Π. Ρούπα μόνο στην μητέρα της τελευταίας και όχι και στην αδελφή της, όπως ζητούσαν με σχετική αίτηση, που είχε υποβληθεί.
Στην σχετική διάταξη μεταξύ άλλων προβλέπεται ότι:
«Α) ότι τουλάχιστον μία φορά το μήνα θα συντάσσεται από την αρμόδια κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας έκθεση σχετικά με την πορεία ένταξης και προσαρμογής του ανηλίκου στο νέο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον και Β) με επιμέλεια της γιαγιάς, να ολοκληρωθεί η παιδοψυχιατρική αξιολόγηση του ανηλίκου και με τη συνεργασία της, να στηριχθεί η ψυχική
υγεία του παιδιού από ειδικούς παιδοψυχολόγους […] Από την εκτίμηση της παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΙΔΩΝ προέκυψε ότι ο ανήλικος έχει καλή συναισθηματική αλληλεπίδραση με τη γιαγιά του και ότι υφίσταται αισθήματα τρυφερότητας. Η σχέση αυτή έχει ήδη εδραιωθεί σε προγενέστερο χρόνο όταν η ίδια είχε αναλάβει εν τοις πράγμασι την επιμέλειά του κατά το χρόνο που η μητέρα του τελούσε υπό προσωρινή κράτηση. Επίσης προέκυψε ότι οι συνθήκες στέγασης και φροντίδας του ανήλικου από τη γιαγιά του είναι ικανοποιητικές».
Όλα, λοιπόν, φαίνεται ότι ήταν προϊόν μιας «παρεξήγησης».
Το κράτος απλά προνοεί, τηρεί τις διαδικασίες, είναι προσηλωμένο στις διαδικασίες. Άλλωστε το αίτημα των γονιών, των αλληλέγγυων, των συμπαραστατών, των δημοκρατικά ευαισθητοποιημένων πολιτών ή πολιτικών «δικαιώθηκε».
Περασμένα, ξεχασμένα, λοιπόν, τα «υπόλοιπα»… Λεπτομέρειες οι καταγγελίες για σύλληψη και κράτηση του παιδιού των «τρομοκρατών» σε απόλυτη απομόνωση, ψιλά γράμματα η αρχική άρνηση του Νοσοκομείου να δεχθεί έστω και την παρουσία του σε οποιαδήποτε πτέρυγα!!! Ανούσιες υποσημειώσεις η εισαγγελική εντολή για 24ωρη φρούρησή του και η απαγόρευση επικοινωνίας του με οποιοδήποτε πρόσωπο συμπεριλαμβανομένων και των στενών συγγενικών του προσώπων, που το αναζητούσαν εναγωνίως στις πτέρυγες του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».
Είπαμε, επρόκειτο για «παρεξήγηση», που τροφοδοτήθηκε από τις «εμμονές» όλων εκείνων, που δυσπιστούν για την κρατική πρόνοια σε τέτοιες περιπτώσεις, που βλέπουν παντού σκοπιμότητες…
Το κράτος, όμως, έχει υπηρεσίες «μέριμνας», αρχεία, έγγραφα, επιμελητές ανηλίκων, μητρώα, κοινωνικούς λειτουργούς, και «ειδικούς» ψυχολόγους, διαθέτει φακέλους, που εμπλουτίζονται με καινούργιο υλικό, με τακτικές εκθέσεις, αξιολογήσεις, κατηγοριοποιήσεις, ταξινομήσεις, ατομικά δελτία, προβλέψεις για διαβάθμιση…
Το κράτος είναι υπεύθυνο να επιβλέπει, να αναμορφώνει, να ελέγχει, να διαχειρίζεται τις «αποκλίσεις», τις ειδικές περιπτώσεις, την εξέλιξή τους, ή την στασιμότητά τους…
Όλα τα υπόλοιπα αποτελούν «απλές παρεξηγήσεις»… Το «δείγμα» ήταν σημαντικό και έπρεπε να εξεταστεί ενδελεχώς, το παιδί των «τρομοκρατών» παρουσίαζε ιατρικό ενδιαφέρον, η «ευκαιρία» ήταν μεγάλη… Ένας ακόμα ατομικός φάκελος άνοιξε. Μια ακόμη ιστορία «παρεκτροπής». Το γλωσσάρι της εξουσίας, δικαστικής ή άλλης δεν έχει σημασία, χρησιμοποιεί απαρέγκλιτα την ίδια ορολογία από την εποχή του μετεμφυλιακού κράτους μέχρι τις μέρες μας. Ένα γλωσσάρι κοινό, τυποποιημένο, που εντάσσεται σε μια τελετουργία για να της δώσει κύρος, ένα γλωσσάρι που υπονοεί τους κανόνες που διαφυλάσσουν, αλλά και κινητοποιούν τους κρατικούς μηχανισμούς. Τα έγγραφα καταγράφουν τις «κρίσεις», με τετριμμένες διατυπώσεις, όμως τα έγγραφα παραπέμπουν και στην «συνέχεια», πιστοποιούν την λειτουργία των μηχανισμών επιτήρησης, εμπεριέχουν «πληροφορίες», αναδεικνύουν την σημασία της κρατικής παρέμβασης, το μέγεθος του κινδύνου…
Λέγεται ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.
Πράγματι. Η αριστερή εξουσία, όμως, έχει αποδείξει ότι μπορεί να φτύνει στα μούτρα μας το πιο χοντροκομμένο ψέμα και να έχει την απαίτηση να το καταπίνουμε αδιαμαρτύρητα. Μοιάζει ολοένα και περισσότερο να τρέφεται αποκλειστικά με το ψεύδος, να νιώθει ενδυναμωμένη κάθε φορά, που εξαπατά χωρίς καν τα στοιχειώδη προσχήματα.
«Ελπίζω αύριο να εκδοθεί η απόφαση», δήλωνε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, στην κρατική τηλεόραση, διαβεβαιώνοντας πως οι σχετικές γνωματεύσεις βρίσκονται ήδη στα χέρια των αρμόδιων αρχών, προσθέτοντας πως «οι εισαγγελικές αρχές ενέργησαν ταχύτερα από ό,τι συμβαίνει σε άλλες παρεμφερείς υποθέσεις», και ότι για τη λήψη της απόφασης «δεν αρκούσε μόνο το αίτημα της οικογένειας Ρούπα», ενώ πάνω απ’ όλα τόνισε ότι «Το παιδί ουδέποτε κρατήθηκε, ουδέποτε συνελήφθη και ουδέποτε ανακρίθηκε».
Έτσι λύνονται οι «παρεξηγήσεις». Είπαμε οι αριστεροί ξέρουν να φτύνουν κατάμουτρα τα ψέματα και να παραμένουν ευαίσθητοι, δημοκράτες, να ξεπερνούν και αυτές τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις συνηθισμένες σε «άλλες παρεμφερείς υποθέσεις». Με οκτώ λέξεις ο αριστερός υπουργός καθάρισε με τις καταγγελίες. Λίγα λόγια και σταράτα, με υπηρεσιακό ύφος και με μόλις οκτώ λέξεις αρνήθηκε τα πάντα. Δηλαδή με άλλα λόγια οι αρχές έπραξαν το καθήκον τους και με το παραπάνω, αφού οι μηχανισμοί κινήθηκαν με προνομιακή για την περίπτωση ταχύτητα!!!
Των δηλώσεων του έχουν προηγηθεί τόσο η καταγγελία της αδελφής της Π. Ρούπα όσο και ανακοίνωση συνδικαλιστικής παράταξης γιατρών.
Πιο συγκεκριμένα η αδελφή της Π. Ρούπα κατήγγειλε ότι:
«Την Παρασκευή 6/1/2017 στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, ο προϊστάμενος των νοσηλευτών κ. Παπανικολάου μάς είπε ότι το παιδί δεν είναι στο νοσοκομείο (δεν υπάρχει τέτοιο όνομα). Αφού ψάξαμε όλα τα κτίρια του νοσοκομείου, το βρήκαμε φρουρούμενο από αστυνομικούς στην παιδοψυχιατρική κλινική και μετά από πιέσεις μας αφήσαν να το δούμε για λίγη ώρα. Η παιδοψυχίατρος Μ. Βαλιβανάκη μάς δήλωσε ότι δεν θα το δούμε το Σαββατοκύριακο παρά μόνο την Δευτέρα με την αιτιολογία ότι αν το επισκεπτόμαστε κάθε μέρα το παιδί θα θέλει να φύγει. Το Σάββατο 7/1/2017 επιχειρήσαμε να δούμε το παιδί, αλλά δεν μας το επέτρεψαν. Παρόν ήταν ο Διευθυντής της παιδοψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου κ. Αναγνωστόπουλος. Την ίδια μέρα ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής δήλωσε στο κρατικό κανάλι ΕΡΤ ότι εμείς (η θεία και η γιαγιά του παιδιού) το επισκεπτόμαστε κάθε μέρα.
Σήμερα Κυριακή 8/1/2017 τελικά καταφέραμε να δούμε για λίγο το παιδί και μας διαβεβαίωσαν ότι σήμερα θα μας το δώσουν.
Καταγγέλλουμε:
1)Τον προϊστάμενο νοσηλευτών που είχε υπηρεσία την Παρασκευή 6/1/2017 κ. Παπανικολάου
2)Τον παιδοψυχίατρο του νοσοκομείου κ.α Μαρία Βαλιβανάκη
3)Τον διευθυντή της παιδοψυχιατρικής κλινικής κ. Αναγνωστόπουλο
4) Τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κοντονή για τις ψευδείς δηλώσεις που έκανε στα Μ.Μ.Ε
».
Από την πλευρά της και σε ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική παράταξη γιατρών Ε.Κ.Α (Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή), καταγγέλλει, μεταξύ άλλων ότι:
«Με έκπληξη και αποτροπιασμό παρακολουθούμε τις δύο τελευταίες μέρες τα συμβαίνοντα με το εξάχρονο παιδί των κρατουμένων Π. Ρούπα – Ν. Μαζιώτη. Κοντά στα υπόλοιπα, οι μέχρι τώρα δημόσιες ανακοινώσεις των αρμοδίων είναι ΨΕΥΔΕΙΣ και ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ. Ενώ μιλούν για «ανάθεση προσωρινής επιμέλειας στην κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου Παίδων», η αλήθεια είναι πως το παιδί υποβάλλεται σε ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑ υπό φρούρηση σε ΚΛΕΙΣΤΗ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ του νοσοκομείου «Αγία Σοφία» με βάση σχετική εισαγγελική εντολή που αναφέρει πως το παιδί πρέπει «να φυλάσσεται σε 24ωρη βάση» και να του απαγορεύεται η «οποιαδήποτε επικοινωνία με τους γονείς του και με κάθε τρίτο πρόσωπο». Μάλιστα, ως χθες το μεσημέρι δεν υπήρχε ΚΑΜΙΑ ενημέρωση προς την οικογένεια (γιαγιά, θεία, δικηγόρους κλπ) για το ΠΟΥ είναι το παιδί. Όταν τελικά μετά τον θόρυβο, που είχε ξεσπάσει επετράπη στους συγγενείς να το επισκεφθούν, αυτοί έκπληκτοι διαπίστωσαν πως το παιδί ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ φρουρούμενο σε κλειστή παιδοψυχιατρική πτέρυγα βαρέως παιδοψυχιατρικών πασχόντων».
Θαυμάστε τώρα την ανακοίνωση (8-1-2016), που εξέδωσε η διοίκηση το νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»:
«Το παιδί Β.Λ.Μ.Ρ. ηλικίας 6,5 ετών εισήχθη στην Παιδοψυχιατρική κλινική του Γ.Ν.Π.Α. «Η Αγία Σοφία» στις 5/1/2017 με την υπ. αριθμ. 5/2017 εισαγγελική εντολή, προκειμένου να γίνει παιδιατρική εξέταση για μεταδοτικά νοσήματα και παιδοψυχιατρική εκτίμηση». Το παιδί παραμένει στην κλινική παρακολουθούμενο από εξειδικευμένους επιστήμονες με στόχο την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση της συνολικής αξιολόγησης της υγείας του, και την επιστροφή του σε ένα σταθερό, ασφαλές και οικείο περιβάλλον.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, το παιδί προσαρμόστηκε ικανοποιητικά, συμμετέχει ευχάριστα στις δραστηριότητες της Κλινικής, έχει καλή επικοινωνία με το προσωπικό και τα άλλα παιδιά και δεν λαμβάνει κανενός είδους φαρμακευτική αγωγή.
Το παιδί είχε επισκεπτήρια από την μητρική γιαγιά και την μητρική θεία, κατά το οποίο αναγνώρισε με χαρά τις συγγενείς του, και είχε καλή συναισθηματική αλληλεπίδραση μαζί τους. Η ιατρική φροντίδα του παιδιού είναι η συνήθης που ακολουθείται σε όλα τα παιδιά που εισάγονται κατόπιν παρόμοιας εισαγγελικής παραγγελίας
».
Πουθενά στην κατάπτυστη αυτή ανακοίνωση δεν αναφέρεται ότι στους συγγενείς επιτράπηκε να επικοινωνήσουν με το παιδί μετά από τρεις ολόκληρες ημέρες, πουθενά δηλαδή, όχι μόνο δεν καταγγέλλεται η απομόνωσή του, αλλά δεν αναφέρεται καν η απαγόρευση επικοινωνίας, που επιβλήθηκε κατόπιν εισαγγελικής εντολής, αλλά και το καθεστώς φρούρησης σε 24ωρη βάση!!!
Όσο για την «ιατρική» ορολογία είναι τουλάχιστον ανατριχιαστική.
«Το παιδί προσαρμόστηκε ικανοποιητικά». Δηλαδή αν το παιδί δεν είχε «προσαρμοστεί», ή αν δεν είχε «προσαρμοστεί ικανοποιητικά» τι μέτρα θα λάμβαναν; Και αν το παιδί δεν «συμμετείχε ευχάριστα στις δραστηριότητες της Κλινικής» τι είδους φαρμακευτική αγωγή θα έπρεπε να του χορηγηθεί;
Είναι φανερό, λοιπόν, ότι η εκδοχή του εγκλεισμού του παιδιού σε «ίδρυμα» δεν ήταν απλά στο τραπέζι, αλλά είχε τεθεί εξ αρχής σαν μια σοβαρή εκδοχή.
Σχετική δήλωση του Κώστα Μπακογιάννη είναι ενδεικτική:
«Όσο αξίζει η Ρούπα να είναι φυλακή, τόσο δικαιούται το παιδάκι της να βρεθεί τώρα στην αγκαλιά της γιαγιάς και της θείας του. Και αφήστε τους να συνεχίζουν να επικαλούνται τις αρχές της δημοκρατίας που οι ίδιοι αιματοκυλούν…».
Ο Μπακογιάννης υπαινίσσεται ότι μπορεί και κάποιοι να θεωρούσαν ότι το παιδί δεν δικαιούται να βρεθεί «τώρα» στην αγκαλιά της γιαγιάς και της θείας ή μήπως όχι, και αν είναι έτσι, ποιος θα ήταν ο «χρόνος» και οι «συνθήκες» για να γίνει κάτι τέτοιο;
Η στάση του ΚΚΕ επιβεβαιώνει ακόμη περισσότερο την εκδοχή αυτή.
Όσο και να ψάξαμε δεν βρήκαμε πουθενά ανακοίνωση του ΚΚΕ για το θέμα, παρά μόνο γενικές αναφορές για μια τηλεφωνική συνομιλία του Παφίλη με τον Κοντονή σύμφωνα με τις οποίες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών, ώστε το παιδί να μεταφερθεί το ταχύτερο σε ασφαλές οικογενειακό περιβάλλον. Το ταχύτερο σε σχέση με τί; Απεφεύχθη επιμελώς η διατύπωση: να δωθεί άμεσα στους οικείους του. Ο νοών νοείτω.
Το ΚΚΕ εν ολίγοις, επίσης, δεν κατήγγειλε την κράτηση του παιδιού, την τριήμερη απομόνωση του και την απαγόρευση επικοινωνίας με τους στενούς συγγενείς του και μάλιστα υπό 24ωρη φρούρηση. Το ΚΚΕ έχει βέβαια και μια ιστορική αδυναμία στα «παιδομαζώματα», αλλά είναι μόνο αυτή η εξήγηση;
Φυσικά και όχι. Το ΚΚΕ, απλά, όπως συνηθίζει, ευλόγησε και στήριξε μια κίνηση καθαρά τρομοκρατική εκ μέρους του αριστερού καθεστώτος το οποίο στηρίζει με κάθε τρόπο παρά τις αντίθετες εξαγγελίες του.
Ενώ δηλαδή θα περίμενε κάποιος να ασκήσει, έστω και έναν χλιαρό αντιπολιτευτικό λόγο, να αδράξει την ευκαιρία και να ξεμπροστιάσει και μάλιστα στο προνομιακό για τον Συριζα πεδίο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όχι μόνο δεν το έκανε, αλλά δεν έβγαλε καν μια ανακοίνωση και εμφανίστηκε να βγάζει την «αγγαρεία» κυριολεκτικά διαρρέοντας ότι έλαβε χώρα μια τηλεφωνική συνομιλία του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου με τον υπουργό Δικαιοσύνης!!!
Το ΚΚΕ σ’ όλη του την ιστορία έχει επιδείξει πράγματι την αποφασιστικότητά του να συντρίβει τους πολιτικούς τους αντιπάλους, να εξοντώνει φυσικά και ηθικά τους κάθε λογής διαφωνούντες. Το ΚΚΕ, όχι μόνο κατάλαβε για το που πήγαινε το «πράγμα», αλλά στήριξε με την σιωπή του με τον καλύτερο τρόπο την σκληρότερη εκδοχή.
Δεν έχει σημασία αν αυτή δεν προχώρησε «αρκετά» αυτή την φορά. Γιατί χωρίς αμφιβολία προχώρησε. Σημασία έχει ότι δοκιμάστηκε. Αυτό ακριβώς το «προχώρημα» σφράγισε το αριστερό καθεστώς δίνοντας επί πλέον εχέγγυα στους κάθε λογής και προέλευσης πάτρωνες του.
Ας αναρωτηθεί οποιοσδήποτε τι θα γινόταν αν κάποια «δεξιά» εκδοχή της διαχείρισης των κρατικών υποθέσεων τολμούσε να κινηθεί με τον ίδιο τρόπο. Θα είχαμε ή δεν θα είχαμε εκατό αφιερώματα και δημοσιεύματα για τις «παιδουπόλεις της Φρειδερίκης», θα είχαμε ή δεν θα είχαμε όλους τους γνωστούς αριστερούς μαϊντανούς γνωστούς υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που καταπατά κατάφωρα και με κάθε ευκαιρία αποκλειστικά το κακό κράτος της δεξιάς;
Και λίγα λέμε. Αλλά οι καιροί αλλάζουν.
Το ζήτημα, βέβαια, δεν αφορά το πεδίο των λεγόμενων ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όσοι καλοπροαίρετα εγκλωβίζονται σ’ αυτό το πεδίο βρίσκονται απλά εκτός πραγματικότητας. Όσοι πάλι σκοπίμως θεωρούν ότι τους παραχωρείται αυτό το έδαφος από ένα καθεστώς αριστεροδεξιάς κοπής, που αποβάλλει τέτοιου είδους «κουσούρια» δεν επιτείνουν μόνο την σύγχυση, αλλά ενδυναμώνουν τις κυρίαρχες επιλογές τις οποίες δήθεν αντιπολιτεύονται. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι σαν να κυνηγούν την ούρα τους όταν μιλούν για «νίκες» ή ακόμη και για «δικαίωση».
Απλά οι καθεστωτικοί θα επελαύνουν και μάλιστα με προκλητικό τρόπο.
Τρανή απόδειξη το σχόλιο εξέχοντος μέλους της ΚΕ του Συριζα της Ντίνας Μπατζιά για το ζήτημα:
«ο γιος ΣΟΥ, δεν είναι γιος ΣΟΥ μαλάκα. Είναι ένα αυτόνομο ανήλικο μέλος της κοινωνίας μας. Ένα απροστάτευτο ανήλικο που το γέννησες και το άφησες να μεγαλώνει σε επικίνδυνες συνθήκες. Και χρέος όλων μας είναι να προστατευθεί. Όταν θα βεβαιωθεί ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να γίνει αυτό θα το μάθεις. «Επαναστάτες», σκ….»
«Εμμονική» και αυτή με τις διαδικασίες και τα δικαιώματα των «απροστάτευτων» παιδιών; Μπορεί. Μπορεί και όχι… Ασυγκράτητη, όμως, και ασυνήθιστα βιαστική στο να εκφράσει το μένος της για τους κινδύνους στους οποίους βρέθηκε το παιδί των «τρομοκρατών». Ο εμετικός της λόγος αποσύρθηκε. Ότι διατάξει το κόμμα, που έσπευσε να «κλείσει» προσωρινά το θέμα.
Η αριστερή υποκρισία και ο κυνισμός σ’ όλο τους το μεγαλείο.
Το αριστερό κράτος πρόνοιας καμώνεται όσο και αν ακούγεται απίστευτο τον προστάτη των ανήλικων παιδιών των «τρομοκρατών», που κινδυνεύουν, την ίδια στιγμή που χιλιάδες προσφυγόπουλα παγώνουν σε σκηνές στα αριστερά στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών, την ίδια ώρα που πλήθος ανήλικων επαιτούν στους δρόμους του κέντρου αλλά και κάθε συνοικίας, την ίδια στιγμή που ο αριθμός των αστέγων συνεχώς αυξάνεται, την ίδια ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες ηλικιωμένοι μόλις και κατορθώνουν να επιβιώνουν, αυτή την ίδια στιγμή οι θεραπαινίδες του αριστερού καθεστώτος με ύφος χιλίων κομισάριων δίνουν μαθήματα προστασίας που αφορούν το «απροστάτευτο» παιδί των «τρομοκρατών», που «μεγαλώνει σε επικίνδυνες συνθήκες»…
Το μήνυμα και εδώ θέλει ιδιαίτερη προσοχή είναι καταφανώς προς όλους.
Το αριστερό καθεστώς θα προχωρήσει δια πυρός και σιδήρου, χωρίς ενδοιασμούς, χωρίς φτιασίδια, χωρίς «αδιανόητα» και με ιδιαίτερη σκληρότητα, ειδικότερα όταν μυρίζεται «αίμα», όταν θεωρεί ότι μπορεί να συντρίψει, όταν θεωρεί ότι οι συνθήκες κοινωνικής απομόνωσης σε κάθε περίπτωση διευκολύνουν τους σχεδιασμούς του.
Όσοι το στήριξαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο είναι συνυπεύθυνοι ανεξαρτήτως της κινηματικής ή μη προέλευσής τους, ενώ αρκετοί απ’ αυτούς, μην το ξεχνάμε, είτε αποτελούσαν υποστηρικτές του ένοπλου αγώνα, είτε κατηγορούνταν ακόμη και οι ίδιοι για «τρομοκρατία».
Περασμένα ξεχασμένα, λοιπόν; Μπορεί. Μπορεί και όχι…
https://eleutheriellada.wordpress.com/2017/01/12/%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CF%83%CF%89%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA/#more-85676

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...