Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τσίπρας: Έτσι προετοιμάζει ο Μητσοτάκης απολύσεις στο Δημόσιο & μειώσεις μισθών

Τον τρόπο με τον οποιο προετοιμάζει η ΝΔ και ο πρόεδρος της Κυριάκος Μητσοτάκης απολύσεις στο Δημόσιο αλλά και μειώσεις μισθών στο ιδιωτικό τομέα περιέγραψε κατά την πρωτομιλία του στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για το αγροτικό ο πρωθυπουργος.
«Μου κάνει εντύπωση το γεγονός, όμως, ότι ο κ. Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του, όταν βγαίνουν στα μέσα ενημέρωσης, από κανέναν δεν ερωτώνται σε ποιο δημοσιονομικό πλαίσιο θα υλοποιήσουν αυτές τις υποσχέσεις, από πού θα συμπληρώσουν τα μειωμένα φορολογικά έσοδα, υλοποιώντας τέτοιου είδους
εξαγγελίες, ποιες δαπάνες σχεδιάζουν να περικόψουν και ποιους τομείς του κοινωνικού κράτους σκοπεύουν να κατεδαφίσουν, ώστε να έρθει μετά ο ιδιωτικός τομέας να καλύψει το κενό γι’ αυτούς που μπορούν να πληρώσουν. Στήνετε ήδη το πολιτικό σας αφήγημα, για να προχωρήσετε σε αυτό που θέλετε να υλοποιήσετε, δηλαδή σε απολύσεις στον δημόσιο τομέα και βεβαίως σε μια πρωτοφανή επίθεση στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα», ειπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.
Και πρόσθεσε: «Μας λέτε ότι για τα δεινά αυτής της κοινωνίας δεν ευθύνεται η φοροδιαφυγή, δεν ευθύνεται η «μαύρη» εργασία, δεν ευθύνεται – προς θεού – η διαφθορά που εκθρέψατε επί σαράντα χρόνια, η διαπλοκή, οι μίζες, το κομματικό κράτος, αλλά φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι, τους οποίους θέλετε να φέρνετε διαρκώς σε αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και τους άνεργους Όμως, η πραγματική αντιπαράθεση δεν είναι αυτή. Η πραγματική αντιπαράθεση είναι άλλη. Είναι η αντιπαράθεση μεταξύ των παραγωγικών δυνάμεων αυτής της χώρας και του παρασιτικού πολιτικού συστήματος που έστησε τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες. Είναι η αντιπαράθεση ανάμεσα στους ανθρώπους του μόχθου και της δουλειάς από τη μια και της αντιαισθητικής και αλαζονικής ελίτ που εσείς εκπροσωπείτε και που δεν βλέπετε την ώρα να έρθετε στην εξουσία, για να ευνοηθεί ξανά….Αυτό που θέλετε – και το γνωρίζουν όλοι – είναι να αποτύχει η χώρα και την αποτυχία να την καρπωθείτε πολιτικά εσείς, για να έρθετε μετά ως λευκός ιππότης και σωτήρας. Να κάνετε όμως τι; Τι να κάνετε σε μια κατεστραμμένη χώρα; Να υλοποιήσετε το πιο σκληρό πρόγραμμα λιτότητας, που έχει δει ποτέ αυτή η χώρα: διάλυση κοινωνικού κράτους, απολύσεις, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και μειώσεις μισθών και συντάξεων. Αυτό είναι το σχέδιό σας, κύριε Μητσοτάκη: Να κάνετε την Ελλάδα ειδική οικονομική ζώνη, να αποτύχει η δεύτερη αξιολόγηση, να επιβάλλουν τις επιδιώξεις τους οι πιστωτές, να επιβάλλουν επιπλέον μέτρα που δεν έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία, για να έρθετε εσείς ως σωτήρας να κάνετε τι; Να ολοκληρώσετε την καταστροφή, το σοκ και το δέος που άφησαν στη μέση το 2015 ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος. Δεν θα σας το επιτρέψουμε λοιπόν αυτό, κύριε Μητσοτάκη», κατέληξε ο πρωθυπουργός.
Ψεύτικα χαρακτήρισε τα διλήμματα που έβαλε ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης λέγοντας χαρακτηριστικά: “Το πραγματικό δίλημμα είναι αν συντάσσεται κανείς με την Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τις μαζικές προσλήψεις στο Δημόσιο ή με την παραγωγική Ελλάδα. Αν συντάσσεται με την Ελλάδα του κάθε κομματικού Καρανίκα ή του παιδιού που ψάχνει για εργασία με βάση τα προσόντα του”, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης και για μια ακόμη φορά τόνισε ότι η καλύτερη λύση για τη χώρα είναι οι εκλογές.
http://www.aftodioikisi.gr/politiki/tsipras-etsi-proetoimazei-o-mitsotakis-apoliseis-sto-dimosio-meioseis-misthon/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!