Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Με 6% έκπτωση η προπληρωμή λογαριασμού της ΔΕΗ για ένα χρόνοΑμεσα ξεκινά για τις μεγάλες επιχειρήσεις- πελάτες της ΔΕΗ το νέο πρόγραμμα προπληρωμής του λογαριασμού, που θα παρέχει επιπλέον έκπτωση 6% στα τιμολόγια ρεύματος (χρέωση ενέργειας) σε όσους προπληρώσουν τους λογαριασμούς ενός έτους. Τον Μάρτιο θα ξεκινήσει η εφαρμογή αντίστοιχου προγράμματος και για τα νοικοκυριά, τους επαγγελματίες και τις μικρές επιχειρήσεις.
Τη σχετική απόφαση έλαβε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, το οποίο επίσης ενέκρινε μία σειρά νέων ρυθμίσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ενώ συζήτησε την εισήγηση για το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, 'συναινετικής αποχώρησης' όπως το χαρακτηρίζει, για εργαζόμενους που έχουν συμπληρώσει συγκεκριμένα όρια ηλικίας και προϋποθέσεις συνταξιοδότησης. Η οριστική απόφαση για το θέμα αυτό θα ληφθεί σε επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ, στις 17 Ιανουαρίου.
'Οσον αφορά στους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς, καθώς από χθες έληξε και επισήμως το πρόγραμμα του διακανονισμού οφειλών με τις 36 δόσεις χωρίς προκαταβολή, η ΔΕΗ αποφάσισε:
• Tην αναστολή της πληρωμής οφειλών, των οποίων το ύψος την 31.01.2017 δεν υπερβαίνει τα 500 ευρώ. Στους πελάτες αυτούς θα χορηγείται επίσης έκπτωση 10% στους τρέχοντες λογαριασμούς, υπό
την προϋπόθεση ότι θα τους εξοφλούν εμπρόθεσμα. Η ρύθμιση αυτή αφορά 1.150.000 πελάτες περίπου με συνολική οφειλή περίπου 130 εκατ. ευρώ. Για να ενταχθούν στο Πρόγραμμα πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση από 01.02.2017 μέχρι και 30.04.2017. Ας σημειωθεί ότι θα είναι έντοκη η περίοδος για την οποία χορηγείται αναστολή της πληρωμής της οφειλής.
• Παρέχεται δεύτερη ευκαιρία σε όσους πελάτες ρύθμισαν την οφειλή τους εντασσόμενοι στο Πρόγραμμα των 36 δόσεων, αλλά στην πορεία δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν και η ρύθμιση διακόπηκε. Οι πελάτες αυτοί θα έχουν τη δυνατότητα επανένταξης στο πρόγραμμα με το τρέχον ποσό της οφειλής με σχετική αίτηση τους μέχρι τις 28.02.2017.
• Πέραν της διατήρησης της γενναίας έκπτωσης του 15%, συνδεδεμένης, βέβαια, με τη συνέπεια στην εξόφληση των λογαριασμών και των δόσεων, από 10.01.2017 για τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τα νοικοκυριά θα ισχύσουν τα εξής:
α για οφειλή έως 1.000€ θα υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης της οφειλής σε 24 μηνιαίες δόσεις, χωρίς προκαταβολή. Η 1η δόση θα καταβάλλεται άμεσα.
β για οφειλή άνω των 1.000€ θα υπάρχουν δύο επιλογές.
α) : Άμεση καταβολή του 10% της συνολικής οφειλής και ρύθμιση του υπόλοιπου σε 18 μηνιαίες δόσεις και
β): Άμεση καταβολή του 20% της συνολικής οφειλής και ρύθμιση του υπόλοιπου σε 36 μηνιαίες δόσεις.
Διευκρινίζεται ότι:
Για τις μεγάλες επιχειρήσεις και βιομηχανίες, θα ισχύει, 10% προκαταβολή και οι μηνιαίες δόσεις θα διαμορφώνονται ανάλογα με το μέσο μηνιαίο λογαριασμό, με ελάχιστο αριθμό δόσεων τις 18 και μέγιστο τις 36. Εξάλλου, από τις νέες ρυθμίσεις εξαιρούνται οι ενταγμένοι στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών και οι Αγροτικοί καταναλωτές, για τους οποίους συνεχίζουν να ισχύουν οι προηγούμενες, πιο ευνοϊκές ρυθμίσεις
Aς σημειωθεί εξάλλου ότι για την τρέχουσα εβδομάδα η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι δεν θα πραγματοποιεί αποκοπές συνδέσεων λόγω χρεών, εξ αιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.
Στο πρόγραμμα διακανονισμού των ληξιπρόθεσμων οφειλών με τις 36 δόσεις χωρίς προκαταβολή, που ίσχυε ως το τέλος του 2016, εντάχθηκαν 625.000 καταναλωτές και το ποσό που ρυθίστηκε ανέρχεται σε 1,3 δισ. ευρώ. Οπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΕΗ, το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 75% του συνολικού ποσού που οφείλουν οι πελάτες της Μέσης και Χαμηλής Τάσης, στους οποίους απευθυνόταν το πρόγαμμα.
'Η διοίκηση της ΔΕΗ.....επισημαίνει το γεγονός της μη ρύθμισης του υπόλοιπου 25% για το οποίο θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα ', τονίζει η επιχείρηση στην ανακοίνωσή της, χωρίς να διευκρινίζει τα μέτρα που σχεδιάζει.
Σχετικά με το νέο πρόγραμμα προπληρωμής, οι πελάτες που θα επιλέξουν να ενταχθούν σε αυτό θα πληρώσουν προκαταβολικά για κατανάλωση ίση με τις Kwh που κατανάλωσαν το προηγούμενο έτος και στη συνέχεια η διαφορά που θα προκύψει θα συμψηφιστεί. Για τους καταναλωτές της κατηγορίας αυτής θα ισχύει η έκπτωση 15% που παρέχεται από τον Ιούλιο στους συνεπείς πελάτες συν η έκπτωση 6% που αποφάσισε χθες το ΔΣ της ΔΕΗ.
Αναστολή
• Η ΔΕΗ αποφάσισε την αναστολή της πληρωμής οφειλών, των οποίων το ύψος την 31.01.2017 δεν υπερβαίνει τα 500 ευρώ. Στους πελάτες αυτούς θα χορηγείται επίσης έκπτωση 10% στους τρέχοντες λογαριασμούς, υπό την προϋπόθεση ότι θα τους εξοφλούν εμπρόθεσμα.
Αιτήσεις έως 30 Απριλίου
• Για να ενταχθούν στο Πρόγραμμα πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση από 1.2.2017 μέχρι και 30.4.2017. Ας σημειωθεί ότι θα είναι έντοκη η περίοδος για την οποία χορηγείται αναστολή της πληρωμής της οφειλής.
Επανένταξη
• Παρέχεται δεύτερη ευκαιρία σε όσους πελάτες ρύθμισαν την οφειλή τους εντασσόμενοι στο Πρόγραμμα των 36 δόσεων, αλλά στην πορεία δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν και η ρύθμιση διακόπηκε. Οι πελάτες αυτοί θα έχουν τη δυνατότητα επανένταξης στο πρόγραμμα με το τρέχον ποσό της οφειλής.

 http://www.imerisia.gr/default.asp

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!