Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δύο δισ. «φόρτωσαν» στην κάρτα τους οι φορολογούμενοι σε 4 χρόνια

Του Κωστή Πλάντζου
Τρεις στους δέκα κατόχους πιστωτικών καρτών την χρησιμοποιούν για να πληρώσουν όχι μόνον για να αγοράζουν όσα χρειάζονται για να ζήσουν, αλλά για να πληρώνουν τις οφειλές τους από παλαιούς και νέους φόρους, επωμιζόμενοι και τα ιδιαίτερα υψηλά επιτόκια με τις οποίες χρεώνονται οι πιστώσεις.
Σύμφωνα με στέλεχη των τραπεζών, κατά το 2016 περίπου 450.000 κάτοχοι πιστωτικών καρτών έκαναν χρήση των πιστωτικών καρτών τους για να πληρώσουν περίπου μισό δισ. μόνο για εξόφληση των φόρων τους. Ο αριθμός τους θα ήταν και μεγαλύτερος, εάν είχαν και άλλοι διαθέσιμο περιθώριο πίστωσης και δεν το είχαν εξαντλήσει. Πολλοί επέλεξαν τις κάρτες για εξόφληση με άτοκες δόσεις, ενώ άλλοι επειδή δεν είχαν
άμεσα διαθέσιμα τα χρήματα για να πληρώσουν την εφορία. Όσοι πάντως στην πορεία δεν μπόρεσαν να εξοφλήσουν εγκαίρως τις δόσεις τους, επιβαρύνονται πλέον και με τα υψηλά επιτόκια (από 10% - 20% το χρόνο) πληρώνοντας τουλάχιστον την ελάχιστη καταβολή (2%-3%) κάθε μήνα.
Συνολικά στην τελευταία τετραετία υπολογίζεται ότι με τον τρόπο αυτόν το δημόσιο εισέπραξε άμεσα από τις τράπεζες περί τα 2 δισ. ευρώ. Υπολογίζεται δηλαδή ότι κάθε χρήστης πιστωτικών καρτών πλήρωνε περί τα 300 ευρώ το μήνα στις τράπεζες για λογαριασμό της εφορίας.
Τα χρήματα αυτά όμως έλειψαν από τα νοικοκυριά σε μια περίοδο που σπανίζουν οι πηγές χρηματοδότησης, αλλά και από την αγορά, καθώς αφαιρέθηκαν από την καταναλωτική πίστη και τους τζίρους των επιχειρήσεων.
http://www.newmoney.gr/palmos-oikonomias/313704-dio-dis-%c2%abfortosan%c2%bb-stin-karta-tous-oi-forologoumenoi-se-4-xronia

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!