Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΕΘ: Δυσκολότερο θα είναι το 2017 για τους επαγγελματίες

Πιο δύσκολη χρονιά σε σχέση με το 2016 θα είναι το 2017, "που μπαίνει με 17 νέες πληγές", όπως υποστήριξε χθες βράδυ ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), Μιχάλης Ζορπίδης, μιλώντας από το βήμα του ετήσιου δείπνου του ΕΕΘ με την ευκαιρία του νέου έτους, παρουσία του υπουργού Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου. "Νομίζω πως ισχύει για όλους μας το κάθε πέρυσι και καλύτερα, αφού το 2017 μπαίνει με 17 νέες πληγές" είπε, απαριθμώντας μεταξύ άλλων ως πληγές τη φορολογία, τη μείωση των συντάξεων, τους νέους φόρους κατανάλωσης και την αναδρομική φορολόγηση των αδιανέμητων κερδών.

"Τα επίσημα στοιχεία του ΕΕΘ είναι εξαιρετικά ανησυχητικά. Το 2016 είχαμε 2.751 διαγραφές επιχειρήσεων όλων των νομικών μορφών, ενώ οι εγγραφές ήταν λιγότερες κατά 344. Τα λουκέτα συνεχίζονται για έβδομη συνεχή χρονιά και σημαίνουν χαμένες θέσεις εργασίας και μειωμένα έσοδα. Πρόκειται για μια κατάσταση που πλέον δεν αντέχεται. Το ερώτημα είναι πόσοι θα έχουμε αντέξει να παραμείνουμε ελεύθεροι επαγγελματίες στη διάρκεια του 2017" είπε χαρακτηριστικά, ενώ έκανε λόγο και για αύξηση του αριθμού των μισθοδοτούμενων από όλους τους φορείς του Δημοσίου με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, με αποτέλεσμα να αυξηθεί κατά 150 εκατομμύρια ευρώ το μισθολογικό κόστος, τη στιγμή που ο ιδιωτικός τομέας δεινοπαθεί.
Κριτική άσκησε ο κ. Ζορπίδης και στο έκτακτο επίδομα που δόθηκε στους συνταξιούχους, υποστηρίζοντας ότι αυτό δεν χρηματοδοτήθηκε από την υγιή ανάπτυξη της οικονομίας, αλλά από την υπερφορολόγηση της ιδιωτικής οικονομίας.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι κυβερνήσεις διαχρονικά, αλλά και η σημερινή, δείχνουν να μην θέλουν τη συνεργασία με τα επιμελητήρια. "Κανείς δεν ακούει τη γνώμη μας, ακόμη κι όταν αναγνωρίζει ότι εμείς γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα την αγορά", είπε.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος επισήμανε ότι τα επιμελητήρια μπορούν πρακτικά να βοηθήσουν την κυβέρνηση και την αυτοδιοίκηση, επισημαίνοντας ότι "ως Περιφέρεια βγήκαμε μόνο κερδισμένοι που τα τελευταία χρόνια συνεργαζόμαστε αγαστά με τα επιμελητήρια". Ο ίδιος τόνισε ότι η Περιφέρειά Κ. Μακεδονίας "στο νέο ΕΣΠΑ είναι πρώτη σε όλη την Ελλάδα και μία από τις πέντε σε όλη την Ευρώπη, που έχουν απορροφήσει τόσο γρήγορα τόσο πολλά κοινοτικά κονδύλια".
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος κέρδισε το φλουρί της πρωτοχρονιάτικης πίτας, λέγοντας ότι αυτό συνέβη γιατί το κομμάτι "δεν ήταν παγωμένο".
Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν οι υφυπουργοί Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και Παιδείας Κώστας Ζουράρις, καθώς κι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης.
http://www.capital.gr/story/3183865

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!