Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παράγοντας αστάθειας ο κ. Ερντογάν στην Ευρύτερη Περιοχή

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης με αφορμή τις δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας κ. Ερντογάν κατέθεσε ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφορικά με το ποιες θα είναι οι ενέργειες που θα διασφαλίσουν πως η Τουρκία θα σεβαστεί το διεθνές δίκαιο.
Μάλιστα, ο κ. Ανδρουλάκης, ως μέλος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θέτει υπόψιν της Επιτροπής τη διευκρινιστική δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, με βάση την οποία αμφισβητούνται τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
Ολόκληρη η ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Σε δηλώσεις του την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος της Τουρκίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταφέρθηκε κατά της Συνθήκης της Λωζάνης,  η οποία εγκαθίδρυσε το σημερινό status quo στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Συγκεκριμένα, ο κ. Ερντογάν ανέφερε: «Ακόμη παλεύουμε για το ποια θα είναι η υφαλοκρηπίδα και ποια θα είναι (τα όρια μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας) στον αέρα και στο έδαφος». Επισημαίνεται, ότι, μια μέρα μετά, σε διευκρινιστική του δήλωση το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ανέφερε: «Μεταξύ των προβλημάτων περιλαμβάνεται και η κυριότητα ορισμένων νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο και σε σύνδεση με αυτό, το ότι δεν υπάρχουν μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας θαλάσσια σύνορα, που να έχουν καθοριστεί με διεθνή συμφωνία που έχει ισχύ.»
Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:
  • Είναι συμβατές με το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη χώρας τέτοιες αναθεωρητικού τύπου δηλώσεις;
  • Σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί ώστε να εξασφαλίσει ότι η Τουρκία θα σέβεται το διεθνές δίκαιο και τις αρχές που είθισται να διέπουν τις σχέσεις καλής  γειτονίας;
http://www.androulakisnikos.gr/drastiriotites/arthra/item/350-paragontas-astatheias-o-erdogan-stin-euruteri-perioxi

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!