Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το Avaaz έχει ξεφύγει

Αγαπημένοι αβαζίτες και αβαζίτισσες, 

Μέσα στη μιζέρια και το σκοτάδι του κόσμου μας, το φως του Avaaz λάμπει δυνατά — τις τελευταίες βδομάδες σημειώσαμε άλλες 4 τεράστιες νίκες! 

– ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ τις χώρες να συμφωνήσουν για την προστασία του 30% των θαλασσών μας!! 
– ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ την καριέρα του βασιλιά της διαφθοράς στη Βραζιλία!! 
– Βοηθήσαμε στη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ του μεγαλύτερου θαλάσσιου καταφυγίου στον κόσμο!! 
– ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΜΕ το τεράστιο εργοστάσιο της Monsanto στη νότια Αμερική!! 

Μόνο μέσα λίγες βδομάδες… ενώ ταυτόχρονα έχουμε φτύσει αίμα για να σταματήσουμε τον Τράμπ! Το
κίνημά μας έχει πλέον ξεφύγει... με την καλή έννοια. Ας συνεχίσουμε έτσι! Δες περισσότερα για την κάθε νίκη: 


Παγκόσμιος στόχος για προστασία του 30% της θαλάσσιας έκτασης του πλανήτη!
Όλοι, εκτός από τους επιστήμονες, πίστευαν ότι το αίτημά μας για 30% ήταν μια τρέλα. Όμως, με όπλο τις φωνές του ενός εκατομμυρίου μελών του Avaaz, το κίνημά μας παρενέβη στις διαπραγματεύσεις και εξουδετέρωσε μεγάλες χώρες που στέκονταν εμπόδιο, όπως η Ιαπωνία. Σταθήκαμε στο πλευρό του Παλάου, συναντηθήκαμε κατ’ ιδίαν με αναποφάσιστες χώρες, πήραμε τα ΜΜΕ με τον μέρος μας και, τελικά, πετύχαμε μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΝΙΚΗ... εξασφαλίζοντας το 89% των ψήφων! 

Ο απεσταλμένος του Παλάου δήλωσε: «Το γεγονός ότι είχαμε τη στήριξη ενός εκατομμυρίου μελών του Avaaz από όλο τον κόσμο μάς έδωσε κουράγιο». 

Ρίξαμε τον βασιλιά της διαφθοράς στη Βραζιλία
Πηγές και δημοσιογράφοι μάς είχαν προειδοποιήσει ότι ο πρόεδρος του Κογκρέσου Εντουάρντο Κούνια ήταν πολύ ισχυρός για να τον ρίξουμε. Αλλά δεν κοτέψαμε. Πάνω από 1,3 εκατομμύρια από εμάς απαιτήσαμε να γίνει ψηφοφορία στο εθνικό συμβούλιο δεοντολογίας για να απολυθεί ο Κούνια. Και όταν οι σύμμαχοί του συσπειρώθηκαν για να εμποδίσουν την ψηφοφορία, αντεπιτεθήκαμε παραδίδοντας το ψήφισμά μας απευθείας στο Κογκρέσο και πλημμυρίζοντας αναποφάσιστα μέλη της επιτροπής με τηλεφωνικές κλήσεις, email και σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα, ξεμπροστιάζοντας δημοσίως τους αξιωματούχους που υπερασπίζονταν τον Κούνια. Τελικά, ο Κούνια αναγκάστηκε να παραιτηθεί και το Κογκρέσο τού απαγόρευσε να ξαναθέσει υποψηφιότητα για τα επόμενα οκτώ χρόνια! Και πριν λίγες μέρες τον συνέλαβαν!! 

Ο βουλευτής και πρωτοστάτης στην καταπολέμηση της διαφθοράς Σίκο Αλένκαρ μάς είπε: «Χωρίς την λαϊκή πίεση, δε θα είχαμε νικήσει. Θέλω να σας ευχαριστήσω και να σας συγχαρώ». 

Δημιουργώντας τη μεγαλύτερη προστατευόμενη περιοχή στη Γη
Οι θάλασσές μας έχουν τεράστιο πρόβλημα. Γι’ αυτό, όταν μάθαμε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα σκεφτόταν το ενδεχόμενο να δημιουργήσει ένα *γιγαντιαίο* θαλάσσιο καταφύγιο στη Χαβάη, συγκεντρώσαμε ένα εκατομμύριο υπογραφές και στείλαμε χιλιάδες μηνύματα. Για να πείσουμε τον Ομπάμα, παραδώσαμε τα μηνύματά μας σε κρίσιμες συναντήσεις, διοργανώσαμε ζωντανές και πολύχρωμες δράσεις με παιδιά, που τράβηξαν την προσοχή των μέσων ενημέρωσης, και αγωνιστήκαμε για να σταματήσουμε όσους στέκονταν εμπόδιο στο σχέδιο του Ομπάμα. Μέσα σε λίγες ημέρες, ο πρόεδρος υπέγραψε τον νόμο για το καταφύγιο. 

Ο Ματ Ραντ, γενικός διευθυντής του Global Ocean Legacy, δήλωσε ότι «οι 1,3 εκατ. πολίτες που υπέγραψαν και οι δεκάδες χιλιάδες που έστειλαν μηνύματα έκαναν τις φωνές τους να ακουστούν στον Λευκό Οίκο και έπαιξαν μεγάλο ρόλο σε αυτό το αποτέλεσμα». 

Αντιός, Monsanto!
Το μεγαθήριο της βιοχημείας Monsanto είχε κλείσει συμφωνία για να χτίσει ένα κολοσιαίο εργοστάσιο στην Αργεντινή, αλλά η τοπική κοινωνία αποφάσισε να αντισταθεί και ενώσαμε τις δυνάμεις μας μαζί τους. Πήγαμε από πόρτα σε πόρτα, τρέξαμε δημοσκοπήσεις που έδειχναν τη μαζική αντίθεση των κατοίκων, βοηθήσαμε να εκλεγεί ένα δημοτικό συμβούλιο που αντιτάχθηκε στη συμφωνία, πήγαμε με τη Monsanto στα δικαστήρια και ενισχύσαμε το τοπικό κίνημα με ένα εκατομμύριο υπογραφές από όλο τον κόσμο. Η Monsanto αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σχέδιο. 

Η Σελίνα Μολίνα, ακτιβίστρια του κινήματος στις Μαλβίνες, είπε: «Σήμερα γιορτάζουμε τη νίκη μιας μεγάλης μάχης που δώσαμε από κοινού με το παγκόσμιο κίνημα Avaaz... Η Monsanto έχει μόνο μία επιλογή: να τα μαζέψει και να φύγει». 

Δε χορταίνεις αυτές τις ιστορίες; Πάτα εδώ για να δεις τις 10 μεγαλύτερες (και άλλες 100+) νίκες του Avaaz σε όλο τον κόσμο. Είναι μια γιορτή επιτυχιών της λαϊκής δύναμης. 

Μαζί, όχι μόνο τα βάζουμε με τις παγκόσμιες δυνάμεις του μίσους και του διχασμού, αλλά δημιουργούμε ένα πανέμορφο όραμα ελπίδας, και βήμα-βήμα χτίζουμε τον κόσμο που οι περισσότεροι άνθρωποι στον πλανήτη θα θέλαμε. Γιατί στην τελική, μόνο η αγάπη και η ελπίδα μπορούν να νικήσουν το μίσος. 

Με πολύ αγάπη και εκτίμηση προς αυτό το υπέροχο κίνημα, 
Ricken με Alice, Ben, Emma, Pascal, Mais, Camille, Dan, Mike και όλη την ομάδα του Avaaz 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!