Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Tο Bέλγιο λέει «ναι» τελικά στη CETA, η Eλλάδα δε θα μπορούσε να πει «όχι»;

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Βελγίου ήταν η μόνη εκ των 28 της Ε.Ε. που δεν είχε πει το «ναι» στη συμφωνία-λόγω της αντίστασης των Βαλλώνων- και το πρωί της Πέμπτης είχε ανακοινωθεί πως η προγραμματισμένη Σύνοδος Κορυφής ΕΕ-Καναδά ακυρώνεται.
Ακολούθησαν όμως ασφυκτικές πιέσεις υπό τη μορφή απειλών από τις οι Βρυξέλλες στη Βαλλονίαγια να εγκρίνει τη συμφωνία. Και έτσι ο πρωθυπουργός Μισέλ στο τέλος ανακοίνωσε ότι τα βρήκε με τους Βαλλώνους αλλά με κάποιες αλλαγές.

Ποιες είναι οι αλλαγές που προτείνουν δεν ξέρουμε ακριβώς προς το παρόν, αλλά πριν δυο μέρες είχαμε αναρτήσει ένα κείμενο με το ερώτημα «Στον πάγο και η CETA;». Εκεί καταλήγαμε στο εξής: «Για να επανέλθουμε στο αν μπήκε στον πάγο πραγματικά η Ceta: ενώ κανονικά, μετά από αυτή τη στάση του Βελγίου-η προγραμματισμένη για Πέμπτη συνάντηση κορυφής μεταξύ της ΕΕ και του Καναδά θα έπρεπε να μη γίνει καθόλου ή να αναβληθεί, ο Tusk και ο πρωθυπουργός του Καναδά Trudeau δήλωσαν τη Δευτέρα το βράδυ ότι θα γίνει. Που το πάνε; Δεν θα τους αλλάξει τα σχέδια ούτε η εφαρμογή της «δημοκρατίας» τους και θα υπογράψουν χωρίς καμιά αλλαγή τη συμφωνία; Δεν θα κρατήσουν ούτε τα προσχήματα; Δεν είναι ευκταίο από τη μεριά μας, αλλά ίσως έτσι καταλάβουν και όλοι οι ευρωπαίοι πολίτες με τι έχουν να κάνουν και αρχίζουν να αναλαμβάνουν παντού τις ευθύνες τους. Ίσως έτσι  γίνουμε περισσότεροι οι Aστερίξ και οι Oβελίξ! Ίσως έτσι ανακηρύξουμε περισσότερες ελεύθερες του "ελεύθερου" εμπορίου Γαλατικές Κοινότητες και Περιοχές!»
Μετά από την υποχώρηση των Βέλγων μπροστά στο δίλημμα που τους έβαλαν οι Γερμανοί «Συνθηκολογήστε, αλλιώς….», μήπως ήρθε η ώρα να σηκώσει το ανάστημά της η Ελλάδα και να πει ένα ΟΧΙ αυτή τώρα, στην επέτειο μάλιστα του ΟΧΙ στον φασισμό; Τότε μας απειλούσε ο φασιστικός άξονας με εισβολή και πόλεμο και παρόλα αυτά αντισταθήκαμε. Τώρα τι φοβόμαστε; http://www.stokokkino.gr/article/1000000000046409/kouloglou)">Μην μας «την πέσουν» όλοι οι ευρωπαίοι «δημοκράτες» και δεν μας δώσουν τις «δόσεις» των δανείων τους;
http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/belgio-leei-nai-telika-sti-ceta-i-ellada-de-tha-mporoyse-na-pei-oxi

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!