Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016

Βάλαμε φρένο στη σφαγή των φαλαινών!

Αγαπημένοι αβαζίτες και αβαζίτισσες, 

Μέσα στη μιζέρια και το σκοτάδι του κόσμου μας, το φως του Avaaz λάμπει δυνατά — μόνο μέσα λίγες βδομάδες σημειώσαμε άλλες 6 ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΝΙΚΕΣ! 

Το κίνημά μας έχει πλέον ξεφύγει... με την καλή έννοια. Ας συνεχίσουμε έτσι! Δες περισσότερα για την κάθε νίκη: 

Βάλαμε φρένο στη σφαγή των φαλαινών!
Επί 30 χρόνια η Ιαπωνία εκμεταλλεύεται ένα νομικό κενό για να κατασφάζει χιλιάδες φάλαινες για δήθεν «επιστημονικούς σκοπούς»! Όταν η Αυστραλία πρότεινε να κλείσει αυτό το παραθυράκι, αναλάβαμε δράση: Μέσα σε μία βδομάδα, συγκεντρώσαμε 1 εκατ. υπογραφές και τις παραδώσαμε αμέσως στους
απεσταλμένους των χωρών στη Διεθνή Επιτροπή Φαλαινοθηρίας (IWC), κάνοντας τους πάντες να μιλούν για τη τεράστια παγκόσμια πίεση που δημιουργήσαμε. Μετά από μια θερμή αντιπαράθεση, 34 χώρες ψήφισαν υπέρ και 17 κατά. Τώρα η IWC έχει τα μέσα για να βάλει τέλος στα δήθεν «επιστημονικά προγράμματα» της Ιαπωνίας! 


Παγκόσμιος στόχος για προστασία του 30% της θαλάσσιας έκτασης του πλανήτη!
Όλοι, εκτός από τους επιστήμονες, πίστευαν ότι το αίτημά μας για 30% ήταν μια τρέλα. Όμως, με όπλο τις φωνές του ενός εκατομμυρίου μελών του Avaaz, το κίνημά μας παρενέβη στις διαπραγματεύσεις και εξουδετέρωσε μεγάλες χώρες που στέκονταν εμπόδιο, όπως η Ιαπωνία. Σταθήκαμε στο πλευρό του Παλάου, συναντηθήκαμε κατ’ ιδίαν με αναποφάσιστες χώρες, πήραμε τα ΜΜΕ με τον μέρος μας και, τελικά, πετύχαμε μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΝΙΚΗ... εξασφαλίζοντας το 89% των ψήφων! 

Ο απεσταλμένος του Παλάου δήλωσε: «Το γεγονός ότι είχαμε τη στήριξη ενός εκατομμυρίου μελών του Avaaz από όλο τον κόσμο μάς έδωσε κουράγιο». 

Ρίξαμε τον βασιλιά της διαφθοράς στη Βραζιλία
Πηγές και δημοσιογράφοι μάς είχαν προειδοποιήσει ότι ο πρόεδρος του Κογκρέσου Εντουάρντο Κούνια ήταν πολύ ισχυρός για να τον ρίξουμε. Αλλά δεν πτοηθήκαμε. Πάνω από 1,3 εκατομμύρια από εμάς απαιτήσαμε να γίνει ψηφοφορία στο εθνικό συμβούλιο δεοντολογίας για να απολυθεί ο Κούνια. Και όταν οι σύμμαχοί του συσπειρώθηκαν για να εμποδίσουν την ψηφοφορία, αντεπιτεθήκαμε παραδίδοντας το ψήφισμά μας απευθείας στο Κογκρέσο και πλημμυρίζοντας αναποφάσιστα μέλη της επιτροπής με τηλεφωνικές κλήσεις, email και σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα, ξεμπροστιάζοντας δημοσίως τους αξιωματούχους που υπερασπίζονταν τον Κούνια. Τελικά, ο Κούνια αναγκάστηκε να παραιτηθεί και το Κογκρέσο τού απαγόρευσε να ξαναθέσει υποψηφιότητα για τα επόμενα οκτώ χρόνια! Και πριν λίγες μέρες τον συνέλαβαν!! 

Ο βουλευτής και πρωτοστάτης στην καταπολέμηση της διαφθοράς Σίκο Αλένκαρ μάς είπε: «Χωρίς την λαϊκή πίεση, δε θα είχαμε νικήσει. Θέλω να σας ευχαριστήσω και να σας συγχαρώ». 

Δημιουργώντας τη μεγαλύτερη προστατευόμενη περιοχή στη ιστορία!
Η θάλασσα Ρος είναι ένας απέραντος θαλάσσιος παράδεισος που σφύζει από σπάνια πανέμορφα πλάσματα. Οι επιστήμονες την αποκαλούν «το τελευταίο ανέγγιχτο θαλάσσιο οικοσύστημα στη Γη». Αλλά για να κηρυχθεί προστατευόμενη περιοχή, έμενε να συμφωνήσει μία τελευταία χώρα: Η Ρωσία. 1,3 εκατομμύρια από εμάς ζητήσαμε από τον Β. Πούτιν να στηρίξει την πρόταση και συνεργαστήκαμε με τον Αιδεσιμότατο Ντέσμοντ Τούτου και τον διάσημο κολυμβητή Λιούις Πιού. Στη συνέχεια, αβαζίτες και αβαζίτισες χρηματοδοτήσαμε ένα δείπνο για κορυφαίους διπλωμάτες στη Μόσχα, όπου το μήνυμά μας προβαλλόταν σε γιγαντοοθόνες. Και νικήσαμε!! Η Ρωσία υπέγραψε την ιστορική συμφωνία μαζί με 24 χώρες και την ΕΕ, για να δημιουργηθεί το μεγαλύτερο θαλάσσιο καταφύγιο στην ιστορία (1,5 εκατ. τετραγωνικά χιλιόμετρα). 

Η Φιλίππα Ρος, απόγονος του Σερ Τζέιμς Κλαρκ Ρος που ανακάλυψε αυτή τη θάλασσα πριν από 175 χρόνια, δήλωσε: «Ευχαριστούμε τους ανθρώπους και τους οργανισμούς που έδωσαν όλη τους την ψυχή και καρδιά σε αυτή την εκστρατεία και το ένα εκατομμύριο πολίτες από όλο τον κόσμο που τη στήριξαν». 

Αντιός, Monsanto!
Το μεγαθήριο της βιοχημείας Monsanto είχε κλείσει συμφωνία για να χτίσει ένα κολοσιαίο εργοστάσιο στην Αργεντινή, αλλά η τοπική κοινωνία αποφάσισε να αντισταθεί και ενώσαμε τις δυνάμεις μας μαζί τους. Πήγαμε από πόρτα σε πόρτα, τρέξαμε δημοσκοπήσεις που έδειχναν τη μαζική αντίθεση των κατοίκων, βοηθήσαμε να εκλεγεί ένα δημοτικό συμβούλιο που αντιτάχθηκε στη συμφωνία, πήγαμε με τη Monsanto στα δικαστήρια και ενισχύσαμε το τοπικό κίνημα με ένα εκατομμύριο υπογραφές από όλο τον κόσμο. Η Monsanto αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σχέδιο. 

Η Σελίνα Μολίνα, ακτιβίστρια του κινήματος στις Μαλβίνες, είπε: «Σήμερα γιορτάζουμε τη νίκη μιας μεγάλης μάχης που δώσαμε από κοινού με το παγκόσμιο κίνημα Avaaz... Η Monsanto έχει μόνο μία επιλογή: να τα μαζέψει και να φύγει». 

Προστατεύοντας τα παραδεισένια νερά της Χαβάης
Όταν μάθαμε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα σκεφτόταν το ενδεχόμενο να δημιουργήσει ένα *γιγαντιαίο* θαλάσσιο καταφύγιο στη Χαβάη, συγκεντρώσαμε ένα εκατομμύριο υπογραφές και στείλαμε χιλιάδες μηνύματα. Για να πείσουμε τον Ομπάμα, παραδώσαμε τα μηνύματά μας σε κρίσιμες συναντήσεις, διοργανώσαμε ζωντανές και πολύχρωμες δράσεις με παιδιά, που τράβηξαν την προσοχή των μέσων ενημέρωσης, και αγωνιστήκαμε για να σταματήσουμε όσους στέκονταν εμπόδιο στο σχέδιο του Ομπάμα. Μέσα σε λίγες ημέρες, ο πρόεδρος υπέγραψε το νόμο για το καταφύγιο. 

Ο Ματ Ραντ, γενικός διευθυντής του Global Ocean Legacy, δήλωσε ότι «οι 1,3 εκατ. πολίτες που υπέγραψαν και οι δεκάδες χιλιάδες που έστειλαν μηνύματα έκαναν τις φωνές τους να ακουστούν στον Λευκό Οίκο και έπαιξαν μεγάλο ρόλο σε αυτό το αποτέλεσμα». 

Δε χορταίνεις αυτές τις ιστορίες; Πάτα εδώ για να δεις τις 10 μεγαλύτερες (και άλλες 100+) νίκες του Avaaz σε όλο τον κόσμο. Είναι μια γιορτή επιτυχιών της λαϊκής δύναμης. 

Μαζί, όχι μόνο τα βάζουμε με τις παγκόσμιες δυνάμεις του μίσους και του διχασμού, αλλά δημιουργούμε ένα πανέμορφο όραμα ελπίδας, και βήμα-βήμα χτίζουμε τον κόσμο που οι περισσότεροι άνθρωποι στον πλανήτη θα θέλαμε. Γιατί στην τελική, μόνο η αγάπη και η ελπίδα μπορούν να νικήσουν το μίσος. 

Με πολύ αγάπη και εκτίμηση προς αυτό το υπέροχο κίνημα, 
Ricken με Alice, Ben, Emma, Pascal, Mais, Camille, Dan, Mike και όλη την ομάδα του Avaaz 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι προτάσεις Τσίπρα για στήριξη της οικονομίας

  Της Νίκης Ζορμπά Μια "νέα κοινωνική συμφωνία" θα επιχειρήσει να παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη μιλώντας στους π...