Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μαξίμου: Περιμένοντας το ΣτΕ με... κομμένη ανάσα

Υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη δεν κρύβουν την αγωνία τους για την έκβαση της υπόθεσης, παρότι επισήμως το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και εμπλεκόμενοι κυβερνητικοί, εκτιμούν ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που δημοσιοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης δεν είναι ενδεικτική της τελικής απόφανσης του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Παρόλα αυτά, με δεδομένο ότι εκτός από την ουσία, υπάρχουν πάντα και οι εντυπώσεις -όπως και η ανοιχτή πολιτική βεντέτα Μαξίμου-ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες- είναι προφανές ότι η απόφαση του ΣτΕ προφανώς και δεν... σκόρπισε χαμόγελα στο κυβερνητικό επιτελείο.

Ανησυχία και αποσταθεροποίηση
Τούτων δοθέντων, στο Μέγαρο Μαξίμου κρατούν την ανάσα τους αναφορικά με την κρίση των Συμβούλων Επικρατείας, οι οποίοι την ερχόμενη Δευτέρα θα εκκινήσουν τις συνεδριάσεις προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία και να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Η αγωνία δεν αφορά μόνο στον νόμο Παππά αυτό καθεαυτόν, αλλά και στις πολιτικές παρενέργειες που μπορεί να έχει για την κυβέρνηση τυχόν κατάρρευση του νόμου στο ΣτΕ. Υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί παράγοντες παραδέχονται ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες έχει συνδεθεί με την σταθερότητα της κυβέρνησης και το Μαξίμου έχει επενδύσει πολλά σε αυτή τη διαδικασία. Με άλλα λόγια, αν τυχόν ο νόμος καταπέσει στο ΣτΕ, τότε η κυβέρνηση θα έχει υποστεί μία μείζονα πολιτική ήττα που θα πρέπει να διαχειριστεί καταλλήλως ώστε να μην μετεξελιχθεί σε γενικότερη πολιτική αποσταθεροποίηση. «Αν πέσει ο νόμος, θα έχουμε πρόβλημα», υποστηρίζει εμπειρότατο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που στο πρωθυπουργικό επιτελείο αρχίζουν να καταγράφονται οι πρώτες σκέψεις για... την διαχείριση τυχόν κρίσης.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, κυρίαρχη στο επιτελείο του πρωθυπουργού παραμένει η εκτίμηση ότι εν τέλει το ΣτΕ δε θα τινάξει στον αέρα την διαδικασία. «Έχουν εισπραχθεί πολλά λεφτά, το τηλεοτπικό τοπίο ήδη αλλάζει και ουδείς θα προτιμούσε την ανομία που επικράτησε επί 27 χρόνια», τονίζει καθημερινός συνομιλητής του πρωθυπουργού, για να προσθέσει ότι «θα γυρίσει μπούμερανγκ στη ΝΔ» η υπονόμευση συγκρότησης του ΕΣΡ. «Με την στάση που κράτησε η αξιωματική αντιπολίτευση στην Διάσκεψη των Προέδρων, ομολόγησε ανοιχτά ότι δεν θέλει ΕΣΡ, ότι δεν θέλει να ρυθμιστεί το τηλεοπτικό τοπίο και ότι δεν σκοπεύει να αφήσει την κυβέρνηση να κυβερνήσει. Αυτό είναι το διακύβευμα της απόφασης του ΣτΕ», προσθέτει η ίδια πηγή.
Σε διαβούλευση η «τροπολογία Παππά»
Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση αρχίζει να συνέρχεται από το σοκ της απόφασης του ΣτΕ και να καταστρώνει τα επόμενα βήματά της. Ήδη, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, με διαδοχικές δημόσιες εμφανίσεις του, υπερασπίζεται την ορθότητα του νόμου και κατακεραυνώνει τη ΝΔ για τον «θεσμικό εκβιασμό» με το ΕΣΡ, την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου βγάζει από το συρτάρι εκ νέου την «τροπολογία Παππά». Βεβαίως, όπως αποκάλυψε χθες το βράδυ στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Επικρατείας, η κυβέρνηση θα είναι ανοιχτή στην διαβούλευση και τον διάλογο, προκειμένου να τροποποιηθεί η... τροπολογία αν πρόκειται να συγκεντρώσει την συναίνεση κάποιας εκ των δυνάμεων της αντιπολίτευσης. Σε κάθε περίπτωση, όμως, στην ίδια συνέντευξη, ο Νίκος Παππάς φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι η κυβέρνηση δε θα περιμένει την τελική απόφανση του ΣτΕ για να εφαρμόσει τις προβλέψεις του διαγωνισμού, αλλά η διακοπή σήματος των μη αδειοδοτημένων σταθμών θα γίνει βάσει των χρονικών προβλέψεων του νόμου. «Είμαστε ανοιχτοί σε ιδέες και αλλαγές και για τη συγκρότηση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου και για την τροπολογία που πρόβλεπε το κλείσιμο των καναλιών σε πέντε μέρες» είπε χαρακτηριστικά (ΕΡΤ) ενώ προειδοποίησε ότι αν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός, τότε «θα γυρίσουμε σε ένα καθεστώς με τηλεοπτικούς σταθμούς μη αδειοδοτημένους». Άλλωστε, αναφερόμενος στο «σχέδιο Β» της κυβέρνησης αν υπάρξει θέμα με την συνταγματικότητα του νόμου, ο κ. Παππάς προανήγγειλε ότι στη συνέχεια τον νέο διαγωνισμό θα διεξαγάγει το ΕΣΡ και όχι η κυβέρνηση.
http://www.matrix24.gr/2016/10/maximou-perimenontas-to-ste-me-kommeni-anasa/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!