Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εξωδικαστικός συμβιβασμός: «Κούρεμα» και για τα χρέη προς το Δημόσιο

Συμφωνία με τους θεσμούς αναμένει η κυβέρνηση εντός του επόμενου 12ήμερου - Στόχος να υπάρξει εξαίρεση συγκεκριμένων φόρων από τον συμβιβασμό
του Κωστή Πλάντζου
Συμφωνία με τους θεσμούς για όλα τα θέματα που αφορούν των εξωδικαστικό συμβιβασμό, εντός των επόμενων 10-12 ημερών, αναμένει κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας. Σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός αξιωματούχος υποστήριξε για το ζήτημα έχει «είχε μείνει λήγει λίγη τεχνική
δουλειά για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Νομίζω ότι έχουμε συμφωνήσει στις γενικές αρχές και στο όλο πλαίσιο».
Η βασική είδηση που σίγουρα αφορά πληθώρα επαγγελματιών είναι ότι στον εξωδικαστικό συμβιβασμό θα εντάσσονται και χρέη προς το Δημόσιο αλλά παραμένει ακόμη υπό διαπραγμάτευση η εξαίρεση μίας σειράς φόρων από ένταξή τους στην όλη διαδικασία, όπως για παράδειγμα ο ΦΠΑ ή ο Φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ενδεχόμενο «κούρεμα» των χρεών ενός επαγγελματία, μετά τη διαπραγμάτευση που θα έχει με τους πιστωτές του, θα αφορά και ποσά τα οποία οφείλει προς το Δημόσιο και όχι μόνο προς τον ιδιωτικό τομέα.
Η ίδια ανώτατη κυβερνητική πηγή προσέθεσε ότι στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού θα προβλέπεται η αναστολή μέτρων είσπραξης για τα χρέη που μπαίνουν στη ρύθμιση από τη στιγμή που θα κατατεθεί η αίτηση και μέχρι και να καταλήξει σε απόφαση η πλειοψηφία των πιστωτών. Όμως ο εξωδικαστικός συμβιβασμός δεν έχει καμιά σχέση με τον ακατάσχετο επιχειρηματικό ή επαγγελματικό λογαριασμό.
Αρνητική, πάντως, φαίνεται ότι θα είναι η εξέλιξη για μικρούς επαγγελματίες οι οποίοι βρίσκονται εκτός των αστικών κέντρων, μιας και οι Θεσμοί δεν επιθυμούν την εφαρμογή ενός συστήματος που θα είναι αποκεντρωμένο και αυτοματοποιημένο για τα περιορισμένα χρέη των μικρών επιχειρήσεων, καθώς θα είναι απαραίτητη η φυσική διαπραγμάτευση.
http://www.newmoney.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!