Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τσίπρας: Άνοιγμα μέσω Αυτοδιοίκησης ενόψει εκλογών 2019 -“Καταστροφικές επιλογές το 2014”

Ειδική αναφορά στην αυτοδιοίκηση έκανε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Προχώρησε σε “αυτοκριτική” δίνοντας ταυτόχρονα «γραμμές» σε κομματικά στελέχη, ιδίως από το χώρο της αυτοδιοίκησης, ώστε να εστιάσουν το βλέμμα τους στην κοινωνία αλλά και στις δημοτικές – περιφερειακές εκλογές του 2019, που για το κόμμα θα αποτελέσουν την επόμενη μεγάλη εκλογική «μάχη». Ο Αλέξης Τσίπρας είπε τα εξής:  “…Η δεύτερη σημαντική απόφαση που δεν υλοποιήθηκε ήταν το άνοιγμα και η αντιστοίχηση του κομματικού με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ.
Ειδικότερα τη περίοδο πριν την ανάληψη της διακυβέρνησης όπου έπρεπε να ρίξουμε όλο το βάρος, κυριάρχησαν απόψεις φοβικές, απόψεις περιχαράκωσης. Η αλήθεια είναι ότι και από τη πλευρά της ηγεσίας γίνανε ορισμένες λάθος επιλογές που τροφοδότησαν αυτό το κλίμα φοβίας στην ένταξη νέων μελών. Ωστόσο πολλές από τις επιλογές μας ιδίως στις δημοτικές εκλογές αποδείχτηκαν επιλογές καταστροφικής αυτοπεριχαράκωσης. Και οφείλουμε από τώρα να δουλέψουμε με σχέδιο συγκροτημένο για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του 2019 και φυσικά για το δυνάμωμα των οργανώσεων μας σε τοπικό επίπεδο… Το κόμμα δεν πρέπει να είναι μόνο το αυτί μας στην κοινωνία αλλά και ενεργός παράγοντας κινητοποίησης της κοινωνίας. Μέσα στα συνδικάτα, μέσα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέσα στη Νεολαία, μέσα στις επαγγελματικές και επιστημονικές ενώσεις. Σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα.  Όχι μόνο για να στηρίζει την κυβέρνηση αλλά και για να κρίνει την κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που κυβερνά και κρίνεται αυστηρά για το ήθος της πολιτικής του διακυβέρνησης. Διαθέτουμε άλλο ήθος, διάθεση για προσφορά και όχι διάθεση για θέσεις. Προτείνω να εκλεγεί και μια Επιτροπή Δεοντολογίας, γιατί δεν θα πρέπει να αφήνουμε ούτε χαραμάδα στην προπαγάνδα του όλοι είναι ίδιοι. Δεν είμαστε ίδιοι και δεν θα γίνουμε ποτέ ίδιοι”.
Όλη η ομιλία του Α. Τσίπρα ΕΔΩ
http://www.aftodioikisi.gr/politiki/tsipras-entoles-gia-anoigma-stin-aftodioikisi-enopsei-eklogon-tou-2019/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!