Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Τσακαλώτος: Δεν ζητά τέταρτο μνημόνιο το ΔΝΤ

Την άποψη πως το ΔΝΤ δεν θα ζητήσει 4ο μνημόνιο (νέα μέτρα) για να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, εξέφρασε ο υπουργός των Οικονομικών. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε περαιτέρω ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ σε συνδυασμό με τη ρύθμιση του χρέους θα αποτελούσαν αντίβαρο των υφεσιακών μέτρων του προϋπολογισμού.
Συγκεκριμένα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την ομιλία του στην επιτροπή της Βουλής που επεξεργάζεται το προσχέδιο του προϋπολογισμού επιχείρησε να καθησυχάσει όσους
ανησυχούν για τις εξελίξεις στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης, δηλώνοντας πως οι συζητήσεις αφορούν στο κατά πόσο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα ακολουθήσει ή όχι το ισχύον πρόγραμμα. Ωστόσο, δεν θέλησε να «σηκώσει» τον πήχη των απαιτήσεων για το χρέος λέγοντας πως «θα δούμε πως θα πάει η συζήτηση! Έχουμε κάθε λόγο να παλέψουμε γιατί είναι ένα ρίσκο προς το καλύτερο».
Ακόμα, χαρακτήρισε σημαντική τη συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, λέγοντας πως είναι μια εξέλιξη που σε συνδυασμό με το χρέος θα μπορούσε να αντισταθμίσει τα υφεσιακά μέτρα που υπάρχουν στον προϋπολογισμό, ενώ προειδοποίησε πως «αν δεν πάρουμε το QE θα είναι σαν αυτοεκπληρούμενη προφητεία ότι δεν πάμε καλά».
«Πολλοί παίκτες παλεύουν προς την κατεύθυνση λύσης», είπε για το επίμαχο ζήτημα του χρέους και εκτίμησε πως: «Το κλίμα αλλάζει, όλες οι προβλέψεις έλεγαν ότι δεν θα τελειώσουμε με τα προαπαιτούμενα, δεν φαίνεται να βγαίνουν, νομίζω ότι το ακούν οι αγορές αυτό»
http://www.koutipandoras.gr/article/tsakalwtos-den-zhta-tetarto-mnhmonio-to-dnt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο φαρισαίος Κυριάκος Βελόπουλος

Είναι πασίγνωστος ο μύθος του Αισώπου για τον λύκο που φόρεσε μια προβιά για να μπει κρυφά στο μαντρί και να ξεκοκκαλίσει μερικά αρνιά με τη...