Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τσακαλώτος: Δεν ζητά τέταρτο μνημόνιο το ΔΝΤ

Την άποψη πως το ΔΝΤ δεν θα ζητήσει 4ο μνημόνιο (νέα μέτρα) για να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, εξέφρασε ο υπουργός των Οικονομικών. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε περαιτέρω ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ σε συνδυασμό με τη ρύθμιση του χρέους θα αποτελούσαν αντίβαρο των υφεσιακών μέτρων του προϋπολογισμού.
Συγκεκριμένα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την ομιλία του στην επιτροπή της Βουλής που επεξεργάζεται το προσχέδιο του προϋπολογισμού επιχείρησε να καθησυχάσει όσους
ανησυχούν για τις εξελίξεις στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης, δηλώνοντας πως οι συζητήσεις αφορούν στο κατά πόσο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα ακολουθήσει ή όχι το ισχύον πρόγραμμα. Ωστόσο, δεν θέλησε να «σηκώσει» τον πήχη των απαιτήσεων για το χρέος λέγοντας πως «θα δούμε πως θα πάει η συζήτηση! Έχουμε κάθε λόγο να παλέψουμε γιατί είναι ένα ρίσκο προς το καλύτερο».
Ακόμα, χαρακτήρισε σημαντική τη συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, λέγοντας πως είναι μια εξέλιξη που σε συνδυασμό με το χρέος θα μπορούσε να αντισταθμίσει τα υφεσιακά μέτρα που υπάρχουν στον προϋπολογισμό, ενώ προειδοποίησε πως «αν δεν πάρουμε το QE θα είναι σαν αυτοεκπληρούμενη προφητεία ότι δεν πάμε καλά».
«Πολλοί παίκτες παλεύουν προς την κατεύθυνση λύσης», είπε για το επίμαχο ζήτημα του χρέους και εκτίμησε πως: «Το κλίμα αλλάζει, όλες οι προβλέψεις έλεγαν ότι δεν θα τελειώσουμε με τα προαπαιτούμενα, δεν φαίνεται να βγαίνουν, νομίζω ότι το ακούν οι αγορές αυτό»
http://www.koutipandoras.gr/article/tsakalwtos-den-zhta-tetarto-mnhmonio-to-dnt

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!