Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ρόλο «μεσάζοντα» μεταξύ ΔΝΤ και Βερολίνου αναλαμβάνει ο Ντράγκι για το χρέος

«Πυροσβεστικό» και διαμεσολαβητικό ρόλο έχει αναλάβει η ΕΚΤ μεταξύ ΔΝΤ και Βερολίνου όσον αφορά το ελληνικό πρόγραμμα και κυρίως το θέμα του χρέους, καθώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Μάριο Ντράγκι είναι υπερ της άποψης ότι πρέπει να μειωθεί ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα και να υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το ελληνικό χρέος στο τέλος του 2016.  Με στόχο τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, ο πρόεδρος της ΕΚΤ φαίνεται να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, όπως στη συνάντηση των εμπλεκόμενων μερών στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΔΝΤ, για
να «γεφυρώσει» τις διαφορές.
Ο κεντρικός τραπεζίτης φαίνεται να τάσσεται, ήδη από την αρχή του 2016, υπερ της μείωσης του στόχου για πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018 στο 2% έναντι του 3,5% και της επισημοποίησης μιας βραχυπρόθεσμης λύσης για το χρέος.
Ωστόσο, «κλειδί» για την επίτευξη των δύο αυτών στρατηγικών στόχων αποτελεί, σύμφωνα με την ΕΚΤ, το άμεσο κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης.
Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών αυτών εντάσσεται και η έκθεση βιωσιμότητας που ετοιμάζει η κεντρική τράπεζα, για πρώτη φορά από το 2010, καθώς μέχρι τώρα υιοθετούσε την έκθεση του Ταμείου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες η Έκθεση θα περιλαμβάνει τη δέσμη εκείνη των μέτρων που έχει ετοιμάσει ο ESM για μια βραχυπρόθεσμη λύση για το ελληνικό χρέος και η οποία μπορεί να αποτελέσει τη βάση συνεννόησης μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων πλευρών (Βερολίνο και ΔΝΤ). Έτσι, εφόσον κριθεί εξυπηρετήσιμο το χρέος τα ελληνικά ομόλογα θα είναι επιλέξιμα για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, μια εξέλιξη που θα φέρει σημαντικά οφέλη στην οικονομία και τις τράπεζες.
http://www.newmoney.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!