Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Bloomberg: Αυτόματη αναδιάρθρωση χρέους προτείνει η Γερμανία


Nέους κανονισμούς στο καθεστώς παροχής βοήθειας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) προς τα κράτη – μέλη της Ευρωζώνης προωθεί η Γερμανία, με τις σχετικές συζητήσεις ωστόσο, να βρίσκονται σε πρόωρο στάδιο. 
 Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης, το οποίο αποκαλύπτει το πρακτορείο Bloomberg, προτείνεται η αυτόματη επιμήκυνση των ωριμάνσεων των ομολόγων, όποιας χώρας αιτείται βοήθειας από τον ESM.   Μ’ αυτόν τον τρόπο, το Βερολίνο επιχειρεί να περιορίσει το κόστος
δανεισμού της εκάστοτε χώρας αλλά και να συρρικνώσει την έκθεση της ΕΚΤ στα υψηλού κινδύνου κρατικά ομόλογα.
 «Οι τραπεζικές προκλήσεις και οι κίνδυνοι στους εθνικούς προϋπολογισμούς θα πρέπει να περιοριστούν, προκειμένου να ενισχύσουμε την τραπεζική ένωση της Ευρωζώνης» αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο και προκρίνεται η δημιουργία μίας αυτόματης διαδικασίας αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους, μέσω της επιμήκυνσης των ωριμάνσεων. 
 Πρόκειται για μία πρόταση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο διασφάλισης των ευρωπαϊκών καταθέσεων και εξυγίανσης των τραπεζικών ιδρυμάτων. 
http://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...