Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Στον εισαγγελέα η δικογραφία Παπασταύρου για τα «μαύρα» της λίστας Λαγκάρντ


Στη Δικαιοσύνη οδηγείται σε πρώτο βαθμό η υπόθεση του πρώην στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρου Παπασταύρου με τα «μαύρα» στη λίστα Λαγκάρντ. Ο Παπασταύρου, στον οποίο έχει επιβληθεί πρόστιμο ύψος 3,3 εκατ. ευρώ από τον ΚΕΦΟΜΕΠ, θα κληθεί να πληρώσει για να μην του ασκηθεί ποινική δίωξη.
Όπως έγινε γνωστό, οι οικονομικοί εισαγγελείς διαβίβασαν το φάκελο του Παπασταύρου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προκειμένου να ξεκινήσει η περαιτέρω ποινική διαδικασία της υπόθεσης.
Σημειώνεται πως κατόπιν εντολής του επίκουρου οικονομικού εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση, οι
ελεγκτές μετά τον εκ νέου φορολογικό έλεγχο που διενήργησαν στο λογαριασμό της HSBC με τα 5,4 εκ. δολάρια που αποκαλύφθηκε με τη λίστα Λαγκαρντ (Hot Doc τεύχος 13-14) αποκάλυψαν πως ο λογαριασμός ανήκει στον Παπασταύρου και όχι στον φίλο του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.
Εντός των επόμενων ημερών, ο Παπασταύρου θα κληθεί να πληρώσει το χρηματικό ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ που του έχει καταλογιστεί από τη φορολογική αρχή. Εάν εξοφλήσει τον λογαριασμό, τότε σε βάρος του δε θα ασκηθεί ποινική δίωξη.
Ο πρώην στενός συνεργάτης του Σαμαρά, υποστήριξε από την πρώτη στιγμή πως ο λογαριασμός δεν ήταν δικός του, αλλά είχε ρόλο πληρεξούσιο σε τραστ που είχε συστήσει ο παιδικός του φίλος, επιχειρηματίας Σάμπι Μυωνή. Κάτι που και ο κ. Μυωνής έχει επιβεβαιώσει εξεταζόμενος ενώπιον όλων των αρμοδίων αρχών.

Με εντολή (Σαμαρά;) προσπάθησαν να «καθαρίσουν» τον Παπασταύρου από τη Λίστα
Όπως είχε αποκαλύψει το HOT DOC στο τεύχος 70, υπήρξε προσπάθεια «να κλείσει ο φάκελος Παπασταύρου».
Όταν το όνομα του στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, δόθηκε από τον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, Παναγιώτη Αθανασίου, για έρευνα στο ΣΔΟΕ έπρεπε να γίνουν οι απαραίτητες πράξεις έρευνες που προσδιόριζε ο εισαγγελέας, δηλαδή άνοιγμα λογαριασμών, έλεγχο περιουσιακών στοιχείων κλπ.
Την έρευνα για τον Παπασταύρου έκανε το Α’ Τμήμα της Β’ Υποδιεύθυνσης του ΣΔΟΕ.
Ενώ η έρευνα ήταν σε εξέλιξη, με πληθώρα στοιχείων τεκμηρίωσης να βρίσκονται σε αναμονή, ο επόπτης του Α’ Τμήματος του ΣΔΟΕ ζήτησε από τον ερευνητή υπάλληλο να κλείσει το φάκελο που αφορούσε στον Σταύρο Παπασταύρου.
Ο υπάλληλος, αφού διευκρίνισε στον προϊστάμενό του πως η έρευνα δεν έχει τελειώσει, αρνήθηκε να υλοποιήσει την προφορική εντολή. Κατέθεσε μάλιστα εγγράφως τις αντιρρήσεις του και εμπόδισε το κλείσιμο της υπόθεσης.
Μπορείτε να διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ του HOT DOC ΕΔΩ
 http://www.koutipandoras.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακρίβεια: Εντός της ημέρας η επιστολή Μητσοτάκη στην Κομισιόν για τις διαφορετικές τιμές τιμολόγησης των πολυεθνικών

Επιστολή στην Κομισιόν με την οποία ζητά ευρωπαϊκή παρέμβαση, για τις διαφορετικές πολιτικές τιμολόγησης των πολυεθνικών, θα στείλει ο Κυριά...