Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016

Η Βαυαρία «απειλεί» Μέρκελ με προσφυγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο


Στο Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο απειλεί να προσφύγει η Βαυαρία εναντίον της προσφυγικής πολιτικής την οποία ασκεί η Άγγελα Μέρκελ, όπως αναφέρει επιστολή που απηύθυνε ο πρωθυπουργός του κρατιδίου και αρχηγός των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ προς την καγκελάριο. Για «ανακοίνωση διάλυσης» της συνεργασίας του κυβερνητικού συνασπισμού έκαναν λόγο οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD).
Ο κ. Ζεεχόφερ ζητεί με την επιστολή του την εφαρμογή των εθνικού χαρακτήρα μέτρων που έχουν αποφασιστεί εδώ και μήνες, με στόχο τον περιορισμό του αριθμού των προσφύγων που φθάνουν στη χώρα, π.χ. με τον προσδιορισμό ανώτατου ορίου. Για «ανακοίνωση διάλυσης του συνασπισμού», έκανε λόγο ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της SPD Τόμας Όπερμαν, καθώς στην επιστολή τους οι Βαυαροί
αμφισβητούν την βούληση των Σοσιαλδημοκρατών να μειώσουν τους αριθμούς των προσφύγων.
Σε έναν συνασπισμό δεν γράφει κανείς απειλητικές επιστολές, αλλά λύνει προβλήματα, τόνισε ο κ. Όπερμαν και πρόσθεσε ότι η επιστολή δυσχεραίνει τη λύση.
«Η CSU και ο Ζεεχόφερ πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν να είναι κυβέρνηση ή αντιπολίτευση», τόνισε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός και υπενθύμισε ότι αυστηρά αριθμητικά, δεν είναι απαραίτητη η συμμετοχή της CSU στην κυβέρνηση, ενώ σημείωσε ότι η κυρία Μέρκελ πρέπει να προστατευθεί από τέτοιους κομματικούς φίλους.
Οι αρχηγοί των τριών κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού πρόκειται να συναντηθούν την Πέμπτη, σε μια προσπάθεια να καταλήξουν σε συμφωνία για την πολιτική στο προσφυγικό.
Από την πλευρά της CSU η επικεφαλής των βουλευτών του κόμματος στην Μπούντεσταγκ, Γκέρντα Χάσελφελντ, εκφράζει αντίθετη άποψη, τονίζοντας ότι η επιστολή είχε ως στόχο μόνο να επισημάνει για μία ακόμη φορά ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για δράση και απορρίπτοντας κάθε ισχυρισμό περί απειλών.
http://kartesios.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θεοδωρικάκος: Οι τρεις παρεμβάσεις υπέρ των ιδιοκτητών ακινήτων

Τρία μέτρα που ενισχύουν την κτηματαγορά ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, στο 37ο Συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ, στο οποίο ...