Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Μαξίμου για Μητσοτάκη: «Απροκάλυπτος Θατσερισμός»


Η αποτίμηση της χθεσινής προ ημερησίας στη Βουλή συνεχίστηκε και σήμερα στο Μαξίμου με τους συνεργάτες του πρωθυπουργού να επεξεργάζονται περαιτέρω τις ομιλίες των αρχηγών και τις παρατηρήσεις τους γι’αυτές. Σε ό,τι αφορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κύκλοι του πρωθυπουργικού μεγάρου απαριθμώντας τα σημεία της πρότασης του προέδρου της ΝΔ μιλούν για «απροκάλυπτο Θατσερισμό». Ειδικότερα σχολιάζουν:
«Όσοι περίμεναν να ακούσουν επιτέλους τις προτάσεις τα ΝΔ για το ασφαλιστικό, άκουσαν ότι αντί της κυβερνητικής πρότασης, η Αξιωματική Αντιπολίτευση εισηγείται:
- Την επιβολή ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές, όπως ζητούν οι δανειστές. (Και που σημαίνουν σκληρές περικοπές στις επικουρικές συντάξεις)
- Την υποκατάσταση της κοινωνικής ασφάλισης από την ιδιωτική. (Αυτό ίσως χρειαστεί να το
εξηγήσουν περισσότερο – ή μήπως σκοπίμως απέφυγαν κάτι τέτοιο;)
- Νέες περικοπές στις συντάξεις (Με την πρόταση να κοπούν περισσότερο οι κρατικές επιχορηγήσεις στα Ταμεία).
- Την παρακράτηση αγροτικών επιδοτήσεων για οφειλές των αγροτών στον ΟΓΑ. (Και καμία άλλη πρόταση για τους αγρότες)
- Την μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων. (μαζί με κατηγορίες ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να στρέψει την μία κοινωνική κατηγορία εναντίον της άλλης)
Αυτές είναι οι προτάσεις της ΝΔ για την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού»;
Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα αν τάσσεται υπέρ της χρηματοδότησης του ασφαλιστικού μέσα από μια λογική αύξηση των εργοδοτικών εισφορών (στην οποία έχουν συμφωνήσει οι εργοδοτικές οργανώσεις) ή υπέρ μιας νέας, 12ηςης στην σειρά, οριζόντιας μείωσης στις συντάξεις.
Όπως σημειώνουν «ο Πρόεδρος της ΝΔ επιδόθηκε σε μια άσκηση απροκάλυπτου Θατσερισμού» ο οποίος μάλιστα, αποτυπώνεται εξαιρετικά στην φράση της πρωτομιλίας του: «Δεν σας αρέσουν οι αριθμοί. Βλέπετε, εσείς ενδιαφέρεστε μόνο για τους ανθρώπους. Όμως οι αριθμοί λένε την πραγματικότητα…». Φράση την οποία το Μαξίμου σκοπεύει να αξιοποιήσει δεόντως…
http://www.topontiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...