Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Τσίπρας: Συγκρουστήκαμε, ορθώσαμε ανάστημα, γράψαμε ιστορία


Του αγώνα που έχει δώσει εδώ και ένα χρόνο η κυβέρνησή του υπεραμύνθηκε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην κομματική εκδήλωση για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο Τάε Κβο Ντο, ενώ παράλληλα εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη «Είμαστε περήφανοι που δεν δειλιάσαμε και δώσαμε ανάσα αξιοπρέπειας στον λαό», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση συγκρούστηκε με ένα συντηρητικό κατεστημένο στην Ευρώπη, που επιμένει σε συνταγές λιτότητας και μας λέει ότι φταίνε αυτοί που δεν την εφαρμόζουν.

Ο ίδιος εξήγησε πως η κυβέρνηση τόλμησε να πάρει ιστορικές ευθύνες και για την Ελλάδα και τον λαό και πρόσθεσε ότι οι συντηρητικοί κύκλοι είχαν στήσει παγίδα τόσο με την έλλειψη ρευστότητας όσο και με το Grexit.
Ο πρωθυπουργός «κάρφωσε» και όλους εκείνους που ζητούσαν μετωπική σύγκρουση με τους δανειστές λέγοντας πως εάν το είχε πράξει αυτό η κυβέρνηση - αγνοώντας το Grexit - θα είχε προκληθεί μεγάλη ζημιά σε αδύναμες κοινωνικές ομάδες, ενώ και οι πολιτικοί της σύμμαχοι στην Ευρώπη θα είχαν γίνει από κατήγοροι της λιτότητας «απολογητές της καταστροφής».
Στρέφοντας τα «πυρά» του κατά της Νέας Δημοκρατίας είπε πως για πολύ καιρό θα κάθονται στα έδρανα της αντιπολίτευσης και προέβλεψε πως η πρώτη αξιολόγηση θα κλείσει και θα έρθει η ελάφρυνση του χρέους. 
«Είναι θράσος να ακούει τον κ. Μητσοτάκη που λέει ότι με τη δική μας διαπραγμάτευση επιβαρύνθηκε η χώρα όταν εκείνοι έριξαν το ΑΕΠ της χώρας κατά 25% μέσα σε τέσσερα χρόνια», είπε χαρακτηριστικά.
Ο πρωθυπουργός άφησε αιχμές για τη στάση ορισμένων από την ηγεσία της ΓΣΕΕ και κάποιων αγροτοσυνδικαλιστών που τις ημέρες προ του δημοψηφίσματος είχαν ταχθεί υπέρ του «ναι».
Αναφερόμενος στη στάση της αντιπολίτευσης για το ασφαλιστικό ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως το PSI κόστισε 13 δισ. στα ασφαλιστικά Ταμεία και τόνισε ότι μετά από τόσα χρόνια διακυβέρνησης από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τώρα «ζητάνε και τα ρέστα για τα ασφαλιστικά Ταμεία και δεν προτείνουν εναλλακτική».
Τονίζοντας πως «αυτοί που μας οδήγησαν ως εδώ, και παραδόθηκαν αμαχητί στις ορέξεις των δανειστών, πρέπει να δώσουν απαντήσεις», ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για προσπάθεια επανασυσπείρωσης αυτών των δυνάμεων με στόχο να γυρίσει η χώρα πίσω, στην εποχή της «ανομίας και της αυθαιρεσίας της ολιγαρχίας και των καναλαρχών».
Σημείωσε ότι αυτές οι δυνάμεις προσπαθούν να μετατρέψουν την πρώτη αξιολόγηση σε εργαλείο εκβιασμού της κυβέρνησης και τις εγκάλεσε ότι κρύβονται πίσω από το ΔΝΤ στο θέμα του Ασφαλιστικού.
Τόνισε ότι «κάποιος θα είναι ή με τις κινητοποιήσεις ή με το ΔΝΤ», ενώ αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ, τον κάλεσε να διευκρινίσει αν είναι «με τα μπλόκα ή με το ΔΝΤ».
Επίσης, απηύθυνε τα ερωτήματα: ποια είναι η πρόταση αυτών των δυνάμεων για το Ασφαλιστικό «που οι ίδιοι κατέστρεψαν», ποια είναι η πρόταση για τους αγρότες «που αυτές οι δυνάμεις φτωχοποίησαν».
Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το κρίσιμο δίλημμα για το Ασφαλιστικό συμπυκνώνεται στο «ή μεταρρύθμιση του συστήματος ή κατάρρευση του συστήματος».
«Θα "καούν" από το ζέσταμα να κάνουν αντιπολίτευση»
Συνεχίζοντας την επίθεση προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, είπε: «εμείς ποτέ δεν πρόκειται να πολεμήσουμε τον κ. Μητσοτάκη για τις ρίζες του και την οικογένειά του. Θα τον πολεμήσουμε για τις ιδέες του με τις δικές μας ιδέες, θα τον πολεμήσουμε για τις πράξεις του και για όσα έκανε ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όταν καθαίρεσε διευθυντές και προϊσταμένους και σήμερα στα υπουργεία έχουμε διευθυντές και προϊσταμένους που επέλεξε ο κ. Μητσοτάκης σε μια νύχτα» .
Τόνισε ότι αντίθετα με όσα έπραξε ο κ. Μητσοτάκης, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εισάγει νομοσχέδιο-τομή για τη δημόσια διοίκηση, με το οποίο τερματίζεται το ρουσφέτι και η κομματοκρατία. «Θα το στηρίξει ο κ. Μητσοτάκης και τα Ποταμίσια εξαπτέρυγα;» σημείωσε ο κ. Τσίπρας ενώ κατηγόρησε την αντιπολίτευση πως «μπλοκάρουν τη συγκρότηση του ΕΣΡ», προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως «ξεπληρώνουν γνωστά γραμμάτια».
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι θα μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, τόνισε ότι το Κοινοβούλιο θα πάρει αποφάσεις και πως ο διαγωνισμός για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες θα διεξαχθεί. «Ελπίζω να συναινέσει η ΝΔ, αλλιώς θα έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα» είπε ο πρωθυπουργός.
 http://www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου να αναδειχθεί ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση

«Πρέπει να αποδοκιμαστεί η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Πώς αξιοποίησε ο κ. Μητσοτάκης το 41% που του έδωσε ο λαός στις εθνικές εκλογές», ...