Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Το ΔΝΤ θέτει θέματα πώλησης δανείων και απελευθέρωσης απολύσεων


Απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, θεσμοθέτηση του δικαιώματος της ανταπεργίας για τους εργοδότες (lock out) και αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο ζητεί το ΔΝΤ στην αξιολόγηση σύμφωνα με την Καθημερινή. Οι πιστωτές θα θέσουν και θέμα άρσης των περιορισμών στην πώληση δανείων σε καθυστέρηση.

Σε ό,τι αφορά τα δάνεια, όπως αποκάλυψε η «Κ» την Κυριακή, βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις των στελεχών του ΥΠΟΙΚ με τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών, προκειμένου να υπάρξει νομοθέτημα πριν από τις 15 Φεβρουαρίου. Αν δεν υπάρξει νομοθέτημα μέχρι τότε, θα
επιτραπεί αυτομάτως η δυνατότητα πώλησης των δανείων.

Υπενθυμίζεται ότι οι επικεφαλής των θεσμών έρχονται την Τετάρτη το βράδυ στην Αθήνα, ενώ την Πέμπτη θα συναντηθούν με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο για να συζητηθεί η μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό.


Να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση ώστε να αποφευχθούν τα παθήματα του δευτέρου εξαμήνου του 2014 και του πρώτου εξαμήνου του 2015, κάλεσε πάντως την κυβέρνηση τη Δευτέρα ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...