Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Τι χειρότερο μπορεί να μας συμβεί, ηλίθιε;


Ως γνωστόν, ο Σόιμπλε αποκάλεσε ηλίθιο τον υπάλληλό του και προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων από τους πολίτες.
Εμένα με κάλυψε απόλυτα ο Χρήστος -εις διπλούν-, στο κείμενο «Είναι σχήμα λόγου -λέμε τώρα- ηλίθιε», όπως επίσης και η «πρόβλεψή» σου τον Ιούλιο για το τι θα συνέβαινε στον Τσίπρα, μαζί με το τελευταίο κείμενό σου, ουφ.
Θα το πω για χιλιοστή φορά, δεν υπάρχουν προφήτες, απλά η ζωή στο προτεκτοράτο μας είναι προβλέψιμη μέχρι αηδίας.
‘Ηταν δεδομένο πως θα συμβούν όλα αυτά, βάσει της στάσης που επιδεικνύουμε.
Αν δεν αλλάξουμε πλευρό, θα αρχίσουν σύντομα και οι μαζικοί πλειστηριασμοί κατοικιών -ήδη άρχισαν «μεμονωμένα»-, οπότε ακόμα τίποτα δεν είδαμε.

Δεν καταλαβαίνω γιατί επί 6 χρόνια οι ‘Ελληνες συνεχίζουν να πέφτουν από τα σύννεφα στο άκουσμα των νέων μέτρων και γενικότερα των ειδήσεων.
‘Η μάλλον καταλαβαίνω, αλλά άστο να το πάρει το ποτάμι.
Μην πέσετε πάλι από τα σύννεφα, τώρα που θα πέσει ο Τσίπρας, θα έρθει τεχνοκρατική κυβέρνηση, δεν είναι δα μυστικό.
Η οποία τεχνοκρατική κυβέρνηση ή μάλλον η κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης/εθνικής σωτηρίας, θα κληθεί να σώσει την Ελλάδα από την δυσμενή θέση στην οποία την έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο οποίος ΣΥΡΙΖΑ, πέσει δεν πέσει, στα παπάκια μου.
‘Οταν ακούς τον Αλεξιάδη να λέει πως το 80% των ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνει κάτω από 10.000 ευρώ ή ότι ο μέσος αγρότης πληρώνει 3 φορές λιγότερους φόρους από τον μέσο μισθωτό, πρέπει να είσαι εντελώς γκάου για να μην καταλαβαίνεις ότι προσπαθεί ο καραγκιόζης να στρέψει την μια ομάδα ενάντια στην άλλη, για να κάνει τη δουλειά του ανενόχλητος.
‘Ασε που άκουσα σήμερα την Γεροβασίλη να λέει πως, αν δεν περάσει το ασφαλιστικό, τότε θα κοπούν οι συντάξεις.
Τι μου θυμίζει η ‘Ολγα, τι μου θυμίζει;
Οι δε πολίτες, αγωνιούν για τις συντάξεις τους σε μια διαλυμένη χώρα.
Νομίζουν τα κουτάβια πως θα τα περνούν τζάμι σε μια χώρα που οι ατομικές χρεοκοπίες πέφτουν βροχή.
Να δω πόσο κάτω πρέπει να μας πάνε ακόμα μέχρι το «εγώ» να γίνει «εμείς».
Μου την δίνει στα μηνίγγια που, από το δημοψήφισμα και μετά, δεν βγήκε ούτε ένα τρακτέρ στο δρόμο και βγήκαν τώρα χιλιάδες για να σώσουμε τι και ποιον;
Κάνουμε και παντελώς γελοία σκετσάκια με τζιχαντιστές, πάντα μπροστά στις κάμερες, γιατί μέχρι εκεί είναι το επίπεδο μας.
Αλλά ας πούμε ότι αυτή τη φορά οι αγρότες κατέβηκαν για να μείνουν και δεν θα σβήσουν τα τρακτέρ στο άκουσμα της πρώτης υπόσχεσης.
Ας το πάω παραπέρα και ας πούμε ότι οι αγρότες κατέβηκαν να σώσουν και τους άλλους κλάδους και δεν θα φύγουν αν δεν αποσυρθεί όλο το νομοσχέδιο.
Ωραία, δεν περνάει αυτό το ασφαλιστικό, οπότε θα το περάσει αργότερα ο Κούλης, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε όσα δεν μπόρεσαν οι προηγούμενοι.
Τι, δεν θα συμβεί έτσι;
Ναι, καλά.
Ακριβώς αυτό θα γίνει.
Θα «νικήσουμε» για άλλη μια φορά και ξανά μανά στα ίδια και χειρότερα.
Αφού ρε, δεν υπάρχει διάθεση για τον άλλον δρόμο.
Ξέρετε, αυτόν που αποφεύγουμε να πάρουμε τόσα χρόνια -που άλλοι τον βάφτισαν grexit, άλλοι τον λένε… δεύτερη μικρασιατική καταστροφή.
Και αυτό που γίνεται τώρα να παθαίνουμε μέσα στα μνημόνια όλα αυτά που υποτίθεται ότι θα μας συνέβαιναν αν δεν τα υπογράφαμε, μάλλον πρέπει να το ονοματίσουμε -δικαιωματικά- ως την εξυπνότερη κίνηση της ελληνικής ιστορίας.
Εύγε, φωστήρες μου, καταφέρατε να μας συμβούν όλα αυτά που απευχόσασταν.
Βέβαια, τα ΝΑΙ δεν έγραψαν ποτέ ιστορία.
Το χειρότερο είναι ότι αυτή η πλήρης υποταγή στις ορέξεις των δανειστών, μας έχει αφήσει πετσί και κόκκαλο -χωρίς την παραμικρή προοπτική-, με λίγα λόγια τον ήπιαμε λεβέντες μου.
Από την άλλη, όλοι μας επαναστάτες και πώς γίνεται και τρώμε στη μάπα τους ίδιους και τους ίδιους, βρε παιδί μου, αλλά το κυριότερο πως και δεν αναδείξαμε τίποτα της προκοπής αυτά τα έξι χρόνια.
‘Ομως, το έλεγε ο Καστοριάδης, ή θα είστε ελεύθεροι ή ήσυχοι, και τι άλλο να προσθέσεις μετά;
Σκεφτείτε το λίγο.
Η αντίδραση των πολιτών στην χρεοκοπία του 2009 ήταν να απογειώσουν τη Χρυσή Αυγή, να χαρίσουν το μοναδικό δημοψήφισμα της ζωής τους στη συμμορία του Αλέξη Τσίπρα και να κάθονται σε μια γωνιά να παρακολουθούν τα όρνεα να ξεσκίζουν τον διπλανό τους, αρκεί φυσικά να μην έρθει ποτέ η σειρά τους.
Και δεν το λέω αυτό επειδή έχω την αυταπάτη ότι κρατάμε και το μαχαίρι και το πεπόνι.
Στην ουσία, η διαπλοκή είναι παντοδύναμη, απλά όχι τόσο όσο νομίζουμε.
Καθίστε τώρα να σκεφτείτε, ότι μερικά τρακτέρ αρκούν να κόψουν την Ελλάδα στη μέση και ουσιαστικά να εμποδίσουν σε μεγάλο βαθμό τη διακίνηση των εμπορευμάτων.
Οι εγχώριοι και ξένοι τοκογλύφοι, δυο πράγματα θέλουν: ελεύθερη διακίνηση των εμπορευμάτων και να κινείται το χρήμα, ώστε να μην απειλείται η δομή της κοινωνίας.
Δηλαδή τα δυο καλύτερα όπλα των πολιτών είναι η γενική απεργία διαρκείας (και κλείσιμο κεντρικών αρτηριών, λιμανιών κτλ) και η γενική στάση πληρωμών.
‘Ολα τ’ άλλα είναι για να περνάει η ώρα.
‘Ασε που αυτά τα πράγματα χρειάζονται οργάνωση, συμμετοχή -και όχι λόγια του αέρα.
Πως θα φτιαχτεί αυτό το ρημαδοκίνημα, όταν ο καθένας κοιτάει την πάρτη του και τα ατομικά δικαιώματα του;
Είναι η οργάνωση, χαμένε, ε χαμένε.
Ποια οργάνωση;
Αυτή που λέγαμε προηγουμένως.
Με εκτίμηση
Άρης
ΥΓ: Εντάξει, τι χειρότερο μπορεί να μας συμβεί, ηλίθιε; Όλη η σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας σε μια πρόταση.
(Αγαπητέ Άρη, ήμουν στους δρόμους το 2010-11-12, και καταφέραμε το μεγάλο επίτευγμα να ανατρέψουμε τον Παπανδρέου και να κάνουμε πρωθυπουργό τον …Σαμαρά. Αυτό «πετύχαμε» τότε. Και μετά το πρώτο Μνημόνιο που πέρασε ο Παπανδρέου, να περάσει το δεύτερο, που δεν μπορούσε να το περάσει ο Παπανδρέου αλλά μπορούσε -και το πέρασε- ο Σαμαράς. Και όταν δεν μπορούσε να περάσει το τρίτο Μνημόνιο ο Σαμαράς, κάναμε πρωθυπουργό τον Τσίπρα που το πέρασε. Τώρα, ΜΜΕ και συνδικαλιστές έχουν βγει παρέα στους δρόμους, για να κάνουν πρωθυπουργό του προτεκτοράτου τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού ο Τσίπρας εκτέλεσε την αποστολή που του είχε ανατεθεί και δεν μπορεί να περάσει το τέταρτο Μνημόνιο. Οι Έλληνες αρνούνται να μάθουν. Πέφτουν σε όλες τις λούμπες. Και πέφτουν και συνέχεια στην ίδια λούμπα. Όλοι κάνουμε λάθη στη ζωή αλλά καλό είναι να κάνουμε διαφορετικό λάθος κάθε φορά, όχι το ίδιο. Αυτό δεν είναι χώρα, είναι η μέρα της μαρμότας. Όλα σε επανάληψη. Άρη, έχεις καταλάβει πως γράφουμε μόνο για προσωπική εκτόνωση. Μην το ξεχνάς ποτέ. Δεν αλλάζει τίποτα. Και του χρόνου, αν είμαστε καλά, τα ίδια θα γράφουμε. Να είσαι καλά.)
https://eleutheriellada.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου να αναδειχθεί ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση

«Πρέπει να αποδοκιμαστεί η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Πώς αξιοποίησε ο κ. Μητσοτάκης το 41% που του έδωσε ο λαός στις εθνικές εκλογές», ...