Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Ένωση Κεντρώων: «Ο Γ. Βαρουφάκης με την τακτική του αλυσόδεσε την Ελλάδα στο τρίτο μνημόνιο»


Για προχειρότητα και ανευθυνότητα κατηγορεί η Ένωση Κεντρώων τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γ. βαρουφάκη, σχολιάζοντας όσα είπε στη συνέντευξη του το βράδυ της Τρίτης. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων αναφέρει:
«Η συνέντευξη του κ. Βαρουφάκη στον δημοσιογράφο κ. Παπαχελά ανέδειξε την προχειρότητα και την ανευθυνότητα με την οποία ο εν λόγω κύριος αντιμετώπισε κρίσιμα για την χώρα ζητήματα. Ωστόσο ευθύνες υπάρχουν και στον ίδιο τον κ. Τσίπρα που επί καιρό στήριζε έναν υπουργό ο οποίος με την τακτική του αλυσόδεσε την Ελλάδα στο τρίτο μνημόνιο».
Με άλλη ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων σχολιάζει το θέμα με το ΕΣΡ και τις τηλεοπτικές άδειες, θέτοντας τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες το κόμμα υπερψηφίσει τη σχετική
ρύθμιση. Συγκεκριμένα, η Ένωση Κεντρώων αναφέρει:
«Η κυβέρνηση επιχείρησε να συγκροτήσει σε σώμα το ΕΣΡ. Ο κ. Παππάς είχε δηλώσει τις προηγούμενες ημέρες ότι θα δώσει 4 άδειες πανελλαδικής εμβέλειας. Στην ουσία αυτό σημαίνει ότι θα έκλεινε κανάλια με τριαντάχρονη λειτουργία όπως λόγου χάρη το ΣΚΑΙ, το ΕΨΙΛΟΝ, το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, το ΑLPHA και ίσως και άλλα ακόμη αφού ακούγονται το όνομα της κ. Αγγελοπούλου ή ακόμη και κάποιων Τούρκων που ενδιαφέρονται. Στην συνεδρίαση ο κ. Παππάς υπανεχώρησε και είπε οτι τις άδειες δεν θα τις δώσει ο ίδιος αλλά η Βουλή. Στην Βουλή όμως κάνει οτι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Καμμένος. Λυπούμαστε αλλά μετά απο αυτήν την εξέλιξη ήταν αδύνατον η Ένωση Κεντρώων να ψηφίσει το ΕΣΡ του κ. Βούτση γιατί η συγκρότηση του και μόνο θα έδινε το δικαίωμα στον Υπουργό να καρατομήσει κανάλια. Εμείς θα ψηφίσουμε για το ΕΣΡ μόνο αν δεσμευτεί η κυβέρνηση ότι όλα τα κανάλια που λειτουργούν επί 30 χρόνια θα συνεχίσουν να λειτουργούν».
 http://www.eklogika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή το προσχέδιο προϋπολογισμού 2025

Με τον καθιερωμένο αγιασμό, αρχίζουν σήμερα οι εργασίες της Β' Συνόδου της Κ' Περιόδου Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. ...