Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016

Η Σουηδία σχεδιάζει την απέλαση 80.000 μεταναστών


Σχέδια για την απέλαση 80.000 προσφύγων που οι αιτήσεις τους για χορήγηση ασύλου απορρίφθηκαν σχεδιάζουν οι αρχές στη Σουηδία, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας.
Ο Anders Ygemanδήλωσε πως ναυλωμένα αεροσκάφη θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την απέλαση των μεταναστών, αλλά θα χρειαστούν αρκετά χρόνια. Πάνω από 163.000 μετανάστες έκαναν αίτηση για άσυλο στη Σουηδία το 2015, ο μεγαλύτερος αριθμός κατά κεφαλήν στην Ευρώπη.
Βέβαια, οι αριθμοί αυτοί μειώθηκαν σημαντικά από την στιγμή που η Σουηδία επέβαλε αυστηρότερους ελέγχους των συνόρων της το τρέχον έτος.

Μαζί με την Γερμανία, η σκανδιναβική χώρα είναι ένας από τους κυριότερους προορισμούς για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που εισέρχονται παράνομα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Από τις περίπου 58.800 αιτήσεις για χορήγηση ασύλου που έγιναν στη Σουηδία το περασμένο έτος,
το 555 αυτών έγιναν αποδεκτές.
Όσον αφορά εκείνους που έρχονται αντιμέτωποι με την απέλαση, ο κ Ygeman φέρεται να είπε στα σουηδικά μέσα ενημέρωσης: «Μιλάμε για 60.000 άτομα, αλλά ο αριθμός τους αναμένεται να ανέβει στα 80.000».
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Σουηδία έγινε αποδέκτης ακόμη ενός περιστατικού βίας, όταν ένας 15χρονος μετανάστης στο Molndal, κοντά στο Γκέτενμποργκ μαχαίρωσε μέχρι θανάτου έναν 22χρονο σε κέντρο φιλοξενίας μεταναστών.
http://kartesios.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με εντολή Ν.Δ λογοκρισία ΕΡΤ σε όλες τις ειδήσεις από την περιφέρεια λόγω Λέσβου

Εδώ και λίγες ώρες οι δημοσιογράφοι όλων των περιφερειακών Μέσων της κρατικής ραδιοτηλεόρασης της ΕΡΤ δεν μπορούν να ανεβάσουν καμία απο...