Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Μεταξύ τρακτέρ και Σόιμπλε, ο Τσίπρας διαλέγει τα… τρακτέρ


Οι αγρότες πυκνώνουν τα μπλόκα και κλιμακώνουν τον αγώνα τους κλείνοντας τον Προμαχώνα. Οι δικηγόροι συνεχίζουν την απεργία. Σε κινητοποιήσεις διάφορες κοινωνικά ετερόκλητες ομάδες: φαρμακοποιοί και φορτηγατζήδες, φοροτεχνικοί και μουσικοί, οινοποιοί και δημοσιογράφοι. Επιπροσθέτως, η ΝΔ με τον νέο της αρχηγό εμφανίζεται να προηγείται στις δημοσκοπήσεις. Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε θέση μάχης. Μεγάλο διακύβευμα το ασφαλιστικό.
Η κυβέρνηση μόνη της, χωρίς συμμάχους. Η αξιωματική αντιπολίτευση, με ελπίδες ότι θα βρει συμμάχους. Ο Κ. Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να δώσει στήριξη στην
κυβέρνηση για το ασφαλιστικό. Το ίδιο έχουν διαμηνύσει το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Μπορεί να δυσκολεύονται να ανοίξουν τη συζήτηση για την κεντροαριστερά, αλλά σε ότι αφορά την κυβέρνηση, συμφωνούν στην άποψη ότι πρέπει να είναι απέναντί της.
Δύσκολοι καιροί για τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του. Βάλλονται πανταχόθεν και πολλοί αρχίζουν να αναρωτιούνται αν θα μπορέσουν να σηκώσουν το βάρος μόνοι τους. Τα σενάρια για προσφυγή σε κάλπες ή για αλλαγή κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν ευρέως στα πολιτικά γραφεία.
Τα σενάρια αυτά, ο Αλέξης Τσίπρας δεν δείχνει να τα συμμερίζεται. Ειδικά το ενδεχόμενο οικουμενικής κυβέρνησης, ούτε που θέλει να το ακούει. Ταυτοχρόνως ο πρωθυπουργός δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα για την κοινωνική αναταραχή. Γνωρίζει ότι το ασφαλιστικό είναι ένας τρικυμιώδης κάβος αλλά πιστεύει ότι η κυβέρνησή του και η κοινοβουλευτική του ομάδα θα τον ξεπεράσουν. Για το λόγο αυτό άρχισε και τις επαφές μεταξύ κυβέρνησης και κοινωνικών ομάδων, για τον λόγο αυτό επιχειρεί να διαχωρίσει όσους διαμαρτύρονται σε προνομιούχους και μη. Για να μπορέσει να διεμβολίσει τους διαδηλωτές και στο τέλος να περάσει χωρίς απώλειες τη στενωπό.
Ο πρωθυπουργός- λένε συνεργάτες του- περισσότερο ανησυχεί για τη στάση των εταίρων- δανειστών και κυρίως για τη στάση που θα τηρήσει το ΔΝΤ. Αυτή τη διαπραγμάτευση, η οποία έχει αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να είναι πολιτική, τον απασχολεί περισσότερο. Γνωρίζει ότι οι εταίροι δεν έκαναν πίσω στο παραμικρό απέναντι στον Σαμαρά, δεν τρέφει φρούδες ελπίδες ότι θα γίνουν αϊ Βασίληδες και θα αρχίσουν τα πεσκέσια. Αντιθέτως, ο Α. Τσίπρας και το επιτελείς του πιστεύουν ακράδαντα ότι οι εταίροι επιθυμούν διακαώς να τον δούνε να καίγεται στο πυρ το εξώτερο. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι αν είχαν να διαλέξουν μεταξύ τρακτέρ και Σόιμπλε, θα διάλεγαν δίχως δεύτερη σκέψη τα… τρακτέρ.
 http://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα: Δυναμική πορεία για τον 37χρονο Μοχάμεντ – «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει»

Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» στη συγκέντρωση και την πορεία διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 37χρονου Πακιστανού Μοχάμεντ Καμραν Ασίκ, ο οπ...