Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, αρνούνται να συναντηθούν με τον Αλ. Τσίπρα!


Σε μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση μοιάζουν να οδηγούνται οι αγρότες, οι οποίοι στην πανελλαδική συνεδρίαση που έγινε στη Θεσσαλονίκη, αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και παράλληλα να απορρίψουν το κάλεσμα του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα για διάλογο, εάν δεν υπάρξει συζήτηση από μηδενική βάση!
Η σύσκεψη κράτησε περισσότερο από τρεις ώρες και ήταν επεισοδιακή, καθώς αποχώρησαν από αυτή οι αγρότες των Τεμπών. Εν τέλει οι αγρότες αποφάσισαν ότι αρχής γενομένης από σήμερα, θα κλείνουν τους δρόμους από τις 12 μέχρι τις 14.00 και από τις 18.00 μέχρι τις 21.00.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την πρόταση του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, για συνάντηση προκειμένου να υπάρξει διάλογος για τα αιτήματά τους, οι αγρότες αποφάσισαν να την απορρίψουν και να μην συναντηθούν με τον πρωθυπουργό εάν δεν υπάρξει συζήτηση από μηδενική βάση!
Παράλληλα, οι αγρότες ανακοίνωσαν ότι την Πέμπτη θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία ΧΑΝΘ, στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης Agrotica. Μάλιστα, προανήγγειλαν ότι θα προσπαθήσουν και να εισέλθουν στο συνεδριακό  κέντρο «Ι. Βελλίδης» όπου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν.

Τι αποφάσισε η σύσκεψη της Νίκαιας
Σύσκεψη αγροτών έγινε και στη Νίκαια της Λάρισας. Εκεί, οι εκπρόσωποι από 37 μπλόκα σε όλη την Ελλάδα, αποφάσισαν επίσης την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, αυξάνοντας τους αποκλεισμούς της Εθνικής Οδού σε 6ωρα ημερησίως, σε διαστήματα που θα αποφασίζουν τα κατά τόπους μπλόκα. Η πρόθεσή τους είναι οι αποκλεισμοί να γίνονται συντονισμένα και κατά τις ίδιες ώρες. Παράλληλα, επισήμαναν ότι ο αγώνας είναι μονόδρομος και αφορά την επιβίωση τους, ενώ επίσης αρνήθηκαν να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό εάν δεν αποσυρθεί εντελώς το νομοσχέδιο!
Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός τους Παναγιώτης Καλογιάννης αμέσως μετά, οι αγρότες θα παραμείνουν στους δρόμους, χωρίς να βιάζονται, ενώ δεν αποκλείεται και επ' αόριστον αποκλεισμός του Εθνικού Οδικού δικτύου.

Πληθαίνουν τα μπλόκα
Την ίδια ώρα οι αγρότες ενισχύουν τα δεκάδες μπλόκα που έχουν στηθεί ανά τη χώρα.
Στο νομό Θεσσαλονίκης έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 600 τρακτέρ στο Δερβένι και στα Βασιλικά ανατολικής Θεσσαλονίκης, προχωρώντας σε συμβολικούς αποκλεισμούς δύο ωρών. Στα διόδια των Μαλγάρων υπερβαίνουν τα 800 τα τρακτέρ που βρίσκονται παρατεταγμένα και «μπλοκάρουν» το δρόμο από τις 12 έως τις 14.00 το μεσημέρι και το απόγευμα από τις 19.00 μέχρι και τις 21.00. Επίσης, οι αγρότες έχουν εκφράσει πρόθεση να κλείσουν και τα «Πράσινα Φανάρια» στο δρόμο για το αεροδρόμιο Μακεδονία.
Σε δίωρο αποκλεισμό της εξόδου προς την Εγνατία οδό, από τις 7 έως τις 9 το βράδυ, θα προχωρήσουν οι αγρότες στην Ηγουμενίτσα, οι οποίοι έχουν στήσει μπλόκο έξω από το λιμάνι.
Παράλληλα, σε αποκλεισμούς δρόμων το βράδυ προσανατολίζονται οι αγρότες στο Κομπότι και την παλιά γέφυρα της Άρτας, ενώ το μπλόκο που αιφνιδιαστικά έστησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι χθες το απόγευμα στην εθνική οδό Ιωαννίνων-Κακκαβιάς, ενισχύθηκε σήμερα το πρωί και από τις 11 το πρωί έως την 1 μ.μ πραγματοποιήθηκε δίωρος αποκλεισμός του δρόμου.
Οι αγρότες της Πελοποννήσου έχουν κλείσει την εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος των διοδίων του Ισθμού στο Καλαμάκι και δηλώνουν πως θα κρατήσουν κλειστή την ΠΑΘΕ επ' αόριστον. Αγρότες έκλεισαν και την παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο Καλαμάκι και έχει αποκοπεί τελείως η Πελοπόννησος και η Δυτική Ελλάδα από την Αττική, ενώ υπάρχει μεγάλη ουρά αυτοκινήτων εκατέρωθεν του μπλόκου.
Οι αγρότες της Νεμέας που νωρίτερα είχα αποκλείσει το λιμάνι και το Τελωνείο Κορίνθου έφυγαν, έλυσαν τον αποκλεισμό και πήγαν στον Ισθμό ενισχύοντας το μπλόκο που αριθμεί συνολικά περί τα 200 τρακτέρ κι αγροτικά αυτοκίνητα και περί τους πεντακόσιους αγρότες. Παράλληλα για να ενισχύσουν το μπλόκο του Ισθμού αύριο το πρωί ανεβαίνουν στην Κορινθία αγρότες της Λακωνίας.
Οι αγρότες της Αρκαδίας από το μπλόκο της Νεστάνης απέκλεισαν τον δρόμο κάτω από τον ανισόπεδο κόμβο του αυτοκινητοδρόμου προς Βυτίνα και έχουν κλείσει το δρόμο για την Γορτυνία και την αρχαία Ολυμπία. Το άνοιγμα του μπλόκο στον κόμβο Ριζίων-Καστανέων Ορεστιάδας αποφάσισαν οι αγρότες οι οποίοι παραμένουν στο σημείο με τα περίπου 480 αγροτικά τους μηχανήματα παρατεταγμένα.
Με τετράωρο αποκλεισμό (12:00-16:00), του τελωνείου των Κήπων συνεχίζουν οι αγρότες του Έβρου. Παράλληλα, μπλόκο υπάρχει και στη Νίκαι στη Λάρισα, αλλά και στα Τέμπη.
http://www.eklogika.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...