Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Βήματα στα χνάρια του πατέρα του σχεδιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης


Το στίγμα της αντιπολίτευσης που σχεδιάζει να ακολουθήσει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έδωσε από την πρώτη του πολιτική δήλωση. «Καλώ τον κ. Τσίπρα να παρέμβει, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα άμεσα.  Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι θα πει στους ξένους επενδυτές που θα δει στο Νταβός την ερχόμενη εβδομάδα με τις Σκουριές κλειστές», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, αφού πρώτα ενημερώθηκε από αντιπροσωπεία της Eldorado Gold, σχετικά με την απόφαση της εταιρείας, για σταδιακή αναστολή των εργασιών. Για όσους συνεχίζουν να έχουν απορίες προσθέτουμε ότι τόνισε επίσης πως  «η ιδεοληπτική πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ διώχνει τη μεγαλύτερη επένδυση στη
χώρα».
Σε ότι αφορά στα εσωκομματικά, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα εμπιστευτεί κυρίως νέα στελέχη- ανθρώπους της γενιάς του, στην πλειοψηφία τους άφθαρτους στην πολιτική αρένα. Το ζήτημα είναι τι θα κάνει στη συνέχεια.
Στελέχη της ΝΔ, οι οποίοι γνωρίζουν την ανθρωπογεωγραφία του κόμματος και (το τονίζουμε) εμπιστεύονται τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θεωρούν δεδομένο ότι θα προχωρήσει στα χνάρια του… πατέρα του. Θα απλώσει τον τραχανά και θα αξιοποιήσει πρόσωπα από όλες τις τάσεις ώστε να αποφύγει την εσωστρέφεια και τη γκρίνια. Θα ζητήσει σκληρή δουλειά, κάτι το οποίο διακρίνει και τον ίδιο. Από κει και πέρα, όσοι τα καταφέρουν, τα κατάφεραν.
Την πολιτική του πατέρα του, λένε ότι θα ακολουθήσει και έναντι των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Στοιχηματίζουν ότι θα αποφύγει την πόλωση και με τον τρόπο αυτό θα διευρύνει την εκλογική του βάση. 
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έγινε πρωθυπουργός αφού πρώτα σχημάτισε κυβέρνηση συνεργαζόμενος με την Αριστερά. Και όχι με όποιους- όποιους από την Αριστερά, με τον Χαρίλαο Φλωράκη και τον Λεωνίδα Κύρκο κατάφερε και συνεργάστηκε. 
Όποιος ψάξει διεξοδικά στα socialmedia, θα βρει διθυραμβικές (για τον Κυριάκο) αναρτήσεις και σχόλια ανθρώπων που κάποτε ανήκαν στο ΚΚΕ εσωτερικού και άλλων, οι οποίοιστήριξαν τον Κώστα Σημίτη. Κοινός τόπος όλων αυτών, είναι ότι ο νέος πρόεδρος της ΝΔ θα συνεχίσει το έργο των μεταρρυθμίσεων που έμεινε στη μέση. Ο Θόδωρος Πάγκαλος είναι ο πρώτος επώνυμος που το είπε δημοσίως. Το έδαφος πάντως, υπάρχει. 
Αν θα τα καταφέρει όλα αυτά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι άλλου παππά ευαγγέλιο. Θα προσπαθήσει όμως… 
http://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πορτογαλία: Φορο-παράδεισος για νέους, μήπως να το σκεφτούμε;

Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση ενός νέου ανθρώπου στην Ελλάδα, που δεν έχει μπάρμπα στην Κορώνη και δεν θα κληρονομήσει την οικογενειακή επιχε...