Σάββατο, 23 Μαΐου 2015

ΠΑΝΤΟΑΝ: EΝΑ GREXIT ΘΑ ΑΛΛΑΖΕ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ ΤΗΝ ΕΕ


«Το πραγματικό πρόβλημα αφορά την μεσοπρόθεσμη περίοδο. Aν η Ελλάδα εγκατέλειπε το Ευρώ, αν λάμβανε χώρα ένα Grexit, η νομισματική ένωση θα μετατρεπόταν σε κάτι το εντελώς διαφορετικό, σε ένα διαφορετικό ζώο», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica.
«Το Ευρώ θα γινόταν ένα σύνολο από το οποίο κανείς θα μπορούσε να βγει, δεν θα ήταν πια μια μη αντιστρέψιμη πορεία», επισήμανε ο Ιταλός υπουργός.
Σχετικά με την ελληνική κρίση ο Πάντοαν πρόσθεσε στην ίδια συνέντευξη:

«Θεωρώ ότι το πρόβλημα του ελληνικού χρέους έχει δραματοποιηθεί υπερβολικά, με υστερόβουλο τρόπο από όλους, συμπεριλαμβανομένου και του ΔΝΤ, που στο θέμα αυτό έχει μια διαφορετική
άποψη από εκείνη της Επιτροπής.
Το χρέος δεν είναι το πραγματικό πρόβλημα, με μια λογική ανάπτυξη και τα δημοσιονομικά σε τάξη είναι βιώσιμο. Τα χρονικά περιθώρια για μια συμφωνία είναι πάντως εκ των πραγμάτων περιορισμένα, θεωρώ πως ήρθε η στιγμή η ελληνική κυβέρνηση να φέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αξιόπιστες προτάσεις και συγκεκριμένες κινήσεις σε ό,τι αφορά τις συντάξεις, την αγορά της εργασίας και το φορολογικό σύστημα.
Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος δεν θέλω να εκφραστώ, αλλά διαπιστώνω από τις δημοσκοπήσεις ότι το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων τάσσεται υπέρ της παραμονής της Αθήνας στην Ευρωζώνη».
Σε ερώτηση της La Repubblica αν ανησυχεί για τυχόν επέκταση της κρίσης, ο Πάντοαν απάντησε:
«Η βραχυπρόθεσμη μετάδοση της κρίσης δεν με ανησυχεί, διότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και η ποσοτική χαλάρωση είναι μια ασπίδα αποτελεσματική. Επίσης η συνολική κατάσταση της Ιταλίας είναι σαφώς πιο ασφαλής από ότι πριν δυο ή τρία χρόνια».

«Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα το πρόβλημα δεν είναι τόσο άμεσο όσο μεσοπρόθεσμο. Συμμερίζομαι πλήρως τις δηλώσεις που έκανε ο Πιερ Κάρλο Πάντοαν» σχολίασε, τέλος, από την Ρίγα ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.
http://kartesios.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Π. Πέρκα: Η βία δεν ήταν ποτέ και δεν θα είναι ποτέ στην ατζέντα της αριστεράς

Η Βουλευτής Φλώρινας και Αναπληρώτρια Τομεάρχης Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα συμμετείχε στις 10.7.2020 στην εκπομπή ...