Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι διαψεύδουν την ελληνική πλευρά για το πόσο «κοντά» είναι η συμφωνία


Μπορεί η Ελληνική Κυβέρνηση να δηλώνει ότι έχει αρχίσει να συντάσει μια συμφωνία με τους πιστωτές, ωστόσο σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ευρωπαίοι αξιωματούχοι απορρίπτουν κάτι τέτοιο, μιλώντας για ευσεβείς πόθους.
Μάλιστα αναφέρει ότι οι διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία μεταρρυθμίσεων που γίνονται εδώ και τέσσερις μήνες μέχρι στιγμής δεν δείχνουν μία σημαντική εξέλιξη στον ορίζοντα. Χωρίς συμφωνία η Αθήνα κινδυνεύει ακόμη και με πτώχευση μέσα στην εβδομάδα.
Στο νέο γύρο συνομιλιών στις Βρυξέλλες, αναφέρει το πρακτορείο, Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι δύο πλευρές θα ξεκινήσουν την κατάρτιση σχεδίου συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο, χωρίς καμία περικοπή μισθών ή συντάξεων και με χαμηλότερο τον στόχο για ένα πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού.

Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Β.Ντομπρόβσκι ανέφερε ότι οι δύο πλευρές έχουν ακόμη αρκετό δρόμο να διανύσουν πριν επιτευχθεί οποιαδήποτε συμφωνία.
«Εργαζόμαστε πολύ εντατικά για να εξασφαλιστεί μια συμφωνία, ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία."
Άλλοι αξιωματούχοι, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, υπο το καθεστώς της ανωυμίας ανέφεραν χαρακτηριστικά: "Ανοησίες" και "Μακάρι να ήταν αλήθεια."
Τσακαλώτος: Οι συνομιλίες περιλαμβάνουν και τους όρους για πρόσθετη βοήθεια και έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί
Πάντως, ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής των διαπραγματεύσεων στις συνομιλίες με τους δανειστές της Αθήνας », είπε στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ότι και οι δύο πλευρές δεν είχαν μόνο τη συζήτηση των όρων για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος βοήθειας, αλλά ότι στις συνομιλίες περιλαμβάνονται ήδη και προϋποθέσεις συμπληρωματικής ενίσχυσης.
"Οι δύο διαπραγματευτικές διαδικασίες έχουν πλέον συνδυαστεί'', είπε ο κ. Τσακαλώτος και σημείωσε ότι η τελική απόφαση για την περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα και το οικονομικό μέλλον της χώρας θα έρθει μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.
Οι δηλώσεις έρχονται την στιγμή που η πίεση προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα αυξάνεται για να επιτύχει μια συμφωνία πριν η χώρα βρεθεί αντιμέτωπη με την πληρωμή προς το ΔΝΤ, στις 5 Ιουνίου.
http://www.topontiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ποιες εταιρείες «μπλοκάρουν» το εμβόλιο για τον κορονοϊό

του Άρη Χατζηστεφάνου Οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες δεν έχουν κανένα κίνητρο να συνεργαστούν για τη δημιουργία εμβολίων και φαρμάκων γ...