Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Πυρά κατά κυβέρνησης από τους «53»: Εχουμε κάνει σοβαρές αστοχίες σε πρόσωπα και ρητορική [εικόνα]


Φίλια πυρά δέχθηκε η κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας από την κίνηση των «53» που ανήκουν μεν στην προεδρική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τοποθετούνται πιο αριστερά στον εσωκομματικό χάρτη.
Σε κείμενο που κατέθεσαν στην Κεντρική Επιτροπή, το οποίο συνυπογράφουν και δύο βουλευτές, οι Φάνης Κουρεμπές και Ελένη Σταματάκη ασκούν δριμύτατη κριτική σε επιλογές προσώπων και ρητορικές, κάνοντας λόγο για «σοβαρές αστοχίες» της κυβέρνησης. Ζητούν δε να αποκατασταθεί στενότερη σχέση με το κόμμα.Δείτε το κείμενο που βρίθει αιχμών κατά της κυβέρνησης: «Μπροστά στη σύγκρουση με τους δανειστές και τους εγχώριους υποστηρικτές τους,
αυτός που θα δώσει τη μεγάλη μάχη είναι το κόμμα, μαζί με την κοινωνία και τα κινήματα που πρέπει να υπερασπιστούν τις επιλογές τους. Η κυβέρνηση οφείλει να δρα σε στενή σχέση με το κόμμα και την κοινοβουλευτική ομάδα και με τις επιλογές της να εμπνέει την κοινωνία και το κίνημα.
Παρά τις θετικές κινήσεις της, που σε αρκετές περιπτώσεις άνοιξαν δρόμους και μας έκαναν να νιώσουμε υπερηφάνεια, δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε και σοβαρές αστοχίες σε πολιτικές προσώπων και ρητορικής που έχουν δημιουργήσει προβληματισμό, τόσο στο κόμμα όσο και στα κοινωνικά κομμάτια που συνεχίζουν να μας υποστηρίζουν. Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει στον εκδημοκρατισμό του κρατικού μηχανισμού, αντιμετωπίζοντας με αποφασιστικότητα που δημιουργούν δομές και θύλακες του προηγούμενου μνημονιακού και συντηρητικού καθεστώτος, δίνοντας ένα άλλο παράδειγμα μιας αριστερής διακυβέρνησης.
Ενόψει των δυσκολιών που έχουμε μπροστά μας, είναι απαραίτητη η ενίσχυση σύνδεσης της κυβέρνησης με το κόμμα, έτσι ώστε, με καλύτερες προϋποθέσεις, να πετύχουμε το στόχο μας και εντέλει να νικήσουμε».
Φάνης Κουρεμπές, Πάνος Λάμπρου, Χρήστος Λάσκος, Χαρά Ματσούκα, Ελένη Σταματάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...