Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015

Σκουρλέτης: Αύξηση κατώτατου και συλλογικές έστω και με μονομερή ενέργεια

Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις είναι ακόμη «ανοιχτό» θέμα στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές αλλά η κυβέρνηση θα εφαρμόσει την δέσμευσή της έστω και με μονομερή ενέργεια, είπε ο υπουργός Εργασίας την Τετάρτη.
«H πληροφόρηση που έχω είναι ότι η συζήτηση είναι ακόμη ανοιχτή για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τον κατώτατο μισθό. Αυτό δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση σε κάθε περίπτωση δεν θα προχωρήσει στην εφαρμογή αυτής της συγκεκριμένης δέσμευσης» σχολίασε σχετικά ο Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στο Star,
ενώ σε ερώτηση εάν η υλοποίηση της δέσμευσης θα γίνει με μονομερή ενέργεια, απάντησε καταφατικά σχολιάζοντας «έστω και με αυτόν τον τρόπο».
Αντίθετα, στο θέμα της δέσμευσης για επαναφορά της 13ης σύνταξης, ο υπουργός διευκρίνισε ότι η καταβολή της την περίοδο των Χριστουγέννων φέτος «είναι παράμετρος της πραγματικής δυνατότητας της οικονομίας ... εάν τα οικονομικά στο τέλος του χρόνου είναι τέτοια που το επιτρέπουν, ναι θα γίνει από φέτος. Αν δεν είναι, μπορεί να υπάρξει ένα μέρος, εν πάσει περιπτώσει μπορεί να πάει παραπέρα».
Ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση σε κύριες και επικουρικές συντάξεις και δεν θα εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τα επικουρικά Ταμεία, ενώ τόνισε την ανάγκη μιας συνολικής ασφαλιστικής μεταρρύθμισης με στόχο τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του συστήματος.
Σε ό,τι αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων δήλωσε ότι «είμαστε στην τελική φάση των συζητήσεων», αλλά «δεν είμαστε στη φάση της καθαρογράφησης», καθώς «υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα» με κυριότερα το ασφαλιστικό, τα εργασιακά, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων και τον ΦΠΑ.
Ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι «επειδή είναι μια δύσκολη συμφωνία σημασία έχει και η τελευταία λεπτομέρεια» και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν κάποια στοιχεία που έχουν πολιτική βαρύτητα».
«Ελπίζω ότι θα υπάρξει συμφωνία, έχουν υπάρξει βήματα, ελπίζω να επιβεβαιωθεί», σημείωσε ο υπουργός Εργασίας. Σχετικά με την πληρωμή ή μη της δόσης της 5ης Ιουνίου στο ΔΝΤ δήλωσε ότι «αυτό συναρτάται από τη συμφωνία που θα υπάρξει».
http://www.msn.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Κεραυνοί» ΜεΡΑ25 κατά της κυβέρνησης για το προσφυγικό: «Ανίκανη, άβουλη και μοιραία»

«Ανίκανη, άβουλη και μοιραία, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μόνο σε ένα πράγμα φαίνεται αποφασισμένη: να επιβάλει μια απάνθρωπη λύσ...