Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Νέα «βόμβα» Σόιμπλε: Δεν απέκλεισε ελληνική χρεοκοπία και... επέκρινε το αποτέλεσμα των εκλογών!


Και νέες φωτιές άναψε στη διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους δανειστές ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας. Β. Σόιμπλε, ο οποίος απαντώντας ερώτηση των δημοσιογράφων της Wall Street Journal και της γαλλικής Les Echos, αν θα μπορούσε σήμερα να επαναλάβει τη διαβεβαίωση του 2012 ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει, είπε: «Θα έπρεπε να σκεφτώ πάρα πολύ σοβαρά για να επαναλάβω την ίδια δήλωση». Μάλιστα, ο κ. Σόιμπλε... επέκρινε και το αποτέλεσμα που προέκυψε από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, λέγοντας ότι «η ετυμηγορία του κυρίαρχου ελληνικού λαού μάς έβαλε σε μια πολύ διαφορετική κατάσταση».
Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, σε συνέντευξή του στο γραφείο του Βερολίνου, ο κ. Σόιμπλε,
ένας εκ των βασικών αρχιτεκτόνων του προγράμματος λιτότητας δεν έδειξε καμία προθυμία για συμβιβασμό, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, ώστε να ξεκλειδώσει η τελική δόση στην Ελλάδα.
Ο κ. Σόιμπλε εμφανίστηκε αιχμηρός εμφανίστηκε και σε σχέση με το ρόλο της Κομισιόν του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην ελληνική υπόθεση: «Αρκετοί μιλούν για πράγματα που, είτε δεν καταλαβαίνουν είτε δεν έχουν ευθύνη. Η Κομισιόν παίζει το ρόλο της ως μέρος των τριών θεσμών. Αλλά δρα εντός των ορίων της αρμοδιότητάς της», είπε. Ωστόσο, σημείωσε ότι «οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας και θεσμών ήταν ανέκαθεν σκληρές, αλλά πάντοτε είχαν επιτυχία. Δεν έχω καμία πρόθεση να ανακατευτώ στο θέμα».
http://www.eklogika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

MRB: Πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, 3 στους 10 συμφωνούν με την αποπομπή Κασσελάκη – Ποιος προηγείται στην κούρσα για το ΠΑΣΟΚ

Την αλλαγή στους συσχετισμούς του πολιτικού σκηνικού καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Open. Την ίδια ώρα που τα εσωκομματ...