Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015

Σαρανταοχτάωρη προειδοποιητική απεργία κήρυξε η ΟΣΥΠΑ


Σημαντική ταλαιπωρία στο επιβατικό κοινό αναμένεται να επιφέρει η σαρανταοχτάωρη προειδοποιητική απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), για την Κυριακή 31η Μαΐου και τη Δευτέρα 1η Ιουνίου, του Αγίου Πνεύματος. Η Ομοσπονδία ζητεί να τεθεί άμεσα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Η ΟΣΥΠΑ σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει «τη δεκαετή απαξίωση της ΥΠΑ απ' όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, σε όλους τους τομείς και κυρίως την αεροναυτιλία και τα αεροδρόμια, που απειλούνται με πιθανή κατάρρευσή τους, λόγω οικονομικής ασφυξίας και δραματικής έλλειψης προσωπικού».
Οπως επισημαίνεται στο εξώδικο της Ομοσπονδίας, οι εργαζόμενοι ζητούν:

-Την άμεση απαιτούμενη χρηματοδότηση της Υπηρεσίας, για έργα και συντηρήσεις σε όλο το φάσμα των υποδομών των αεροδρομίων και της αεροναυτιλίας, καθώς και την εκπόνηση ενός υλοποιήσιμου σχεδίου ανάπτυξης αυτών
- Την άμεση στελέχωση της Υπηρεσίας, που λειτουργεί με προσωπικό κάτω από τα ελάχιστα απαιτούμενα
-Την άμεση καταβολή στους εργαζόμενους των δεδουλευμένων αμοιβών τους, που κάποιες από αυτές οφείλονται από την άνοιξη του 2014.
http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βαρουφάκης για σκανδαλολογία: Όλοι γνωρίζουν - Θα ήθελα να είχαμε FBI στην Ελλάδα

Καυστικός σχετικά με την σκανδαλολογία των τελευταίων ημερών, αλλά και τη γενικότερη αντιμετώπιση σκανδάλων στην Ελλάδα, εμφανίστηκε, μιλώντ...