Κυριακή, 24 Μαΐου 2015

Φορά Πρώτη Αριστερά

Μετά από απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, αλλάζει το «Πρώτη Φορά Αριστερά» και γίνεται «Φορά Πρώτη Αριστερά».
Η αλλαγή από «Πρώτη Φορά Αριστερά» σε «Φορά Πρώτη Αριστερά» δεν πρόκειται για κάποιο γαλλισμό -στα γαλλικά είναι σύνηθες το επίθετο να μπαίνει μετά το ουσιαστικό- αλλά επειδή τα αρχικά των λέξεων, με αυτή τη σειρά, μας δίνουν το ΦΠΑ.
Ο ΦΠΑ θα αυξηθεί -απλά, ψάχνουν τρόπο να μας το πουν, αφού μας προετοιμάσουν πρώτα για την αναγκαιότητα αύξησής του τα στελέχη της κυβέρνησης παρέα με τα παπαγαλάκια των ολιγαρχών από τα χρεοκοπημένα ΜΜΕ- και θα αποτελέσει το σήμα
κατατεθέν του νέου Μνημονίου.
Βέβαια, ο ΦΠΑ είναι ο πλέον αντιλαϊκός έμμεσος φόρος -και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για δίκαιο φορολογικό σύστημα και φορολόγηση του συσσωρευμένου πλούτου- αλλά δεν πειράζει, αφού έτσι λέγανε και καμιά μαλακία, για να περνάει η ώρα.
Φυσικά, η αύξηση του ΦΠΑ δεν θα καταπολεμήσει την φοροδιαφυγή, αφού η κυβέρνηση δεν έχει κάνει ούτε ένα βήμα προς την φορολόγηση των ολιγαρχών, οπότε ο κάθε Έλληνας θα πιστεύει πως έχει το δικαίωμα να φοροδιαφεύγει.
Από την άλλη, αν πρέπει να επιλέξει κάποιος ανάμεσα στο να πληρώνει τον ΦΠΑ ή να φάει και να ταΐσει τα παιδιά του, μάλλον θα επιλέξει να μην πληρώσει τον ΦΠΑ.
ΦΠΑ. Φορά Πρώτη Αριστερά.
(Μια διευκρίνιση για να μη με πρήζουν με παράπονα διάφοροι Συριζαίοι ή πασόκοι που έγιναν πρόσφατα ΣΥΡΙΖΑ: Αγαπητές κυρίες και αγαπητοί κύριοι, δεν απέκτησα το πρώτο σε αναγνωσιμότητα ατομικό site/blog στην Ελλάδα επειδή έγραφα ό,τι ήθελαν οι κυβερνήσεις, τα κόμματα ή οι οπαδοί τους. Το απέκτησα, γράφοντας αυτά που είχα κάθε φορά στο μυαλό μου. Και δεν σκέφτομαι να αλλάξω τώρα. Ευχαριστώ.)
https://eleutheriellada.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μέσω του gov.gr οι ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, γάμου ή θανάτου

«Μεγάλη τομή στις συναλλαγές του πολίτη με το Δημόσιο»χαρακτήρισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, τη δυνατότητα...