Σάββατο, 23 Μαΐου 2015

Η Ζωή βγάζει... γλώσσα στο Μαξίμου


Νέο πονοκέφαλο στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται να προκαλέσει η πρωτοβουλία της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου να δώσει το «πράσινο φως» ώστε να συζητηθεί στο Κοινοβούλιο η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για επαναφορά κατώτατου μισθού και 13ων – 14ων μισθών και συντάξεων.
Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη προθεσμία εντός της οποίας πρέπει να συζητηθούν οι προτάσεις νόμου που καταθέτουν κόμματα ή βουλευτές.
Ειδικότερα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου διαβίβασε εχθές το νομοσχέδιο στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αλλά και στον υπουργείο Εργασίας για να γνωμοδοτήσουν, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, τις ενδεχόμενες δημοσιονομικές επιπτώσεις του νομοσχεδίου.
Γενικό Λογιστήριο και υπουργείο έχουν στη διάθεσή τους 15 μέρες για να απαντήσουν, αλλιώς
σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής το νομοσχέδιο διαβιβάζεται στην Ολομέλεια χωρίς τις γνωμοδοτήσεις.
Η νέα αυτή πρωτοβουλία της προέδρου της Βουλής, μοιάζει να ρίχνει νερό στον «μύλο» της παρασκηνιακής αντιπαράθεσής της με το Μέγαρο Μαξίμου, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, εκδηλώθηκε με μεγάλη ένταση στην τελευταία συνεδρίαση του προεδρείου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία του πρωθυπουργού.
Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο αν τελικά το νομοσχέδιο θα φτάσει στην Ολομέλεια, ωστόσο αν συμβεί κάτι τέτοιο αναμένεται να φέρει σε δύσκολη θέση την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαιτέρα αν προκληθεί ονομαστική ψηφοφορία.
http://www.topontiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπέρ της πρότασης Μητσοτάκη για ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού η Φον ντερ Λάιεν

  Ευνοϊκά απέναντι στην ιδέα του   ευρωπαϊκού  πιστοποιητικού εμβολιασμού   κατά της Covid-19 το οποίο θα τυγχάνει «αμοιβαίας αναγνώρισης» τ...