Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Ρέγκλινγκ: Χωρίς συμφωνία δεν θα υπάρξουν χρήματα

Την ανάγκη να υπάρξη άμεσα συμφωνία της Αθήνας με τους δανειστές υπογραμμίζει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ στη γερμανική εφημερίδα Bild, προειδοποιώντας ότι ο χρόνος τελειώνει για την Ελλάδα. 
 «Έχει μείνει πολύ λίγος χρόνος και γι' αυτό εργαζόμαστε μέρα-νύχτα για μια συμφωνία. Χωρίς συμφωνία με τους δανειστές, η Ελλάδα δεν πρόκειται να πάρει καινούρια δάνεια. Υπάρχει επίσης και ο κίνδυνος αφερεγγυότητας, που ενέχει πολλά ρίσκα», αναφέρει ο κ.
Ρέγκλινγκ.
 Επισημαίνει ακόμη πως ακόμα και το να χάσει η χώρα μια δόση αποπληρωμής στο ΔΝΤ θα ήταν επικίνδυνο. «Αυτό θα επηρέαζε και άλλους δανειοδότες όπως εμάς. Από την άλλη πλευρά, το ταμείο διάσωσης μπορεί να επεκτείνει δάνεια μόνο όταν υλοποιηθούν μεταρρυθμίσεις. Αυτή είναι η τωρινή περίπτωση και αυτός είναι ο μόνος τρόπος για την Ελλάδα να μπορέσει να αποκαταστήσει την δημοσιονομική της ευρωστία», ξεκαθαρίζει. 
 Προσθέτει τέλος ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να εισπράξει άμεσα περίπου 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ από τους δανειστές της μόλις έρθει σε συμφωνία με τα άλλα κράτη της Ε.Ε.. 
http://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...