Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Η Ιρλανδία προχωράει, η Ελλάδα κοιτάει‏

Η Ιρλανδία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που επέτρεψε με δημοψήφισμα τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, ενώ άλλες 18 χώρες -οι 13 στην Ευρώπη- έχουν νομιμοποιήσει το γάμο μεταξύ ομοφύλων, μέσω των κοινοβουλίων τους.
Θεωρώ τον γάμο αναχρονιστικό και παρωχημένο θεσμό αλλά, ως ανθρώπινο δικαίωμα, δεν μπορεί παρά να επιτρέπεται για όλους.
Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπορεί να είναι διαφορετικά ανάλογα με το φύλο, τη σεξουαλικότητα, το θρήσκευμα ή την εθνικότητα.
Διαβάζω διάφορα σχόλια στη χώρα μας για το αν ήταν σωστό να γίνει δημοψήφισμα για ένα ανθρώπινο δικαίωμα στην Ιρλανδία. Μάλιστα, κάποιοι κατακεραυνώνουν τους Ιρλανδούς.

Εμείς οι Έλληνες δεν δικαιούμαστε να ομιλούμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ούτε να κρίνουμε τους άλλους λαούς της Ευρώπης.
Το Σύνταγμα της Ελλάδας έχει στο προοίμιό του την φράση «Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος». Με αυτή τη φράση ξεκινάει το Σύνταγμα της Ελλάδας.
Η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα εις την οποία δεν έχει γίνει ακόμα διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας. Να θυμίσω πως είμαστε στο 2015.
Η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα εις την οποία μπουκάρουν στη Βουλή οι παπάδες και ραντίζουν με την αγιαστούρα τους βουλευτές.
Η Ελλάδα είναι η χώρα εις την οποία το τελευταίο δημοψήφισμα έγινε πριν από 41 χρόνια.
Η Ελλάδα είναι η χώρα που έχει καταδικαστεί πολλές φορές από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη μη συμμόρφωση προς τα ευρωπαϊκά νομοθετικά δεδομένα ως προς την επέκταση του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια.
Ας αφήσουμε λοιπόν κατά μέρος την κριτική στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, και ας κοιτάξουμε την δική μας χώρα.
Αφήστε τα δημοψηφίσματα για τους άλλους. Η Ελλάδα ψηφίζει Αγία Βαρβάρα.
Βοήθεια μας.
http://pitsirikos.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η σημασία της αναδιάρθρωσης του χρέους το 2012 - Η συμβολή του Τσαρλς Νταλάρα

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους που συντελέστηκε το 2011 - 2012 εξακολουθεί να είναι επίκαιρη, κρίσιμη και ενεργός. Οι διεθνείς...