Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Πολίτες προς κυβέρνηση: Σας στηρίζουμε, αλλά προχωρήστε σε συμφωνία

«Σας στηρίζουμε, αλλά προχωρήστε σε συμφωνία με τους δανειστές» φαίνεται να είναι το κεντρικό μήνυμα της κοινής γνώμης σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO που έγινε για λογαριασμό του Mega.
Η πλειονότητα των πολιτών απορρίπτει το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος ή πρόωρων εκλογών, επιθυμώντας συμφωνία με τους δανειστές σε ποσοστό 78,1%.   Ειδικότερα, έξι στους δέκα πολίτες απαντούν «όχι» σε δημοψήφισμα για την συμφωνία στην οποία θα καταλήξει η κυβέρνηση, ενώ αντίθετο στις πρόωρες εκλογές δηλώνει το 72,2% σε περίπτωση
αδιέξοδου στις διαπραγματεύσεις.
Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 14,5%. Συγκεκριμένα, λαμβάνει 36,5% έναντι 22% της ΝΔ . Τρίτο κόμμα είναι Το Ποτάμι με 6,5%, στην τέταρτη θέση είναι ΚΚΕ και ΧΑ με 5,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες καταγράφουν 5% και ΠΑΣΟΚ 4%.
Σημειώνεται ότι μόνο δύο στους δέκα πολίτες εμφανίζονται σύμφωνοι με τον νόμο που δίνει τη δυνατότητα στον Σάββα Ξηρό να συνεχίσει να εκτίει την ποινή του στο σπίτι του, ενώ θετικά αποτιμούν τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης μόλις τρεις στους δέκα πολίτες.
Πάντως, σχεδόν 9 στους δέκα πολίτες συμφωνούν με την απόφαση της κυβέρνησης να εκκενώσει η αστυνομία την Πρυτανεία του ΕΚΠΑ από τους καταληψίες, με το 73,8% πάντως να εκτιμά πως η απόφαση αυτή ελήφθη με καθυστέρηση. Σε υγεία και δημόσια ασφάλεια τα ποσοστά είναι μοιρασμένα.
http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου