Σάββατο 9 Μαΐου 2015

«Ούτε βήμα πίσω» το σύνθημα της κυβέρνησης για τις 100 πρώτες μέρες


Έναν μίνι απολογισμό του έργου της κυβέρνησης κατά τις πρώτες 100 μέρες της, κάνει η Γενική Γραμματεία Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου. Συγκεκριμένα, σε ένα infographic, παρουσιάζεται συνοπτικά το έργο της κυβέρνησης κατά τις 100 πρώτες ημέρες. Ο απολογισμός συνοδεύεται από το σχόλιο «ούτε βήμα πίσω».
Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση προσπαθεί να δείξει και τις προθέσεις της σχετικά με τη διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη με τους δανειστές και έχει φτάσει σε κρίσιμο σημείο. Παράλληλα, ενδεχομένως να είναι και μια έμμεση απάντηση στα σενάρια που θέλουν το Μαξίμου να προχωρά σε υποχώρηση σε μια σειρά από θέματα που είχαν χαρακτηριστεί ως «κόκκινες γραμμές», προκειμένου να επιτύχει τη συμφωνία με τους δανειστές.

Ο ΓΓ Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου, Χριστόφορος Βερναρδάκης μάλιστα, ανάρτησε το infographic και στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Μεταξύ άλλων, στο infographic επισημαίνεται η επαναφορά απολυμένων του δημοσίου και η κατάργηση εφεδρείας και διαθεσιμότητας, η κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία, η κατάργηση των φυλακών τύπου Γ', γίνεται λόγος για εξυγίανση στο χώρο του αθλητισμού, τονίζεται η επαναλειτουργία της ΕΡΤ, ενώ γίνεται λόγος για ακύρωση νέων αυξήσεων στα τιμολόγια ρεύματος. Ακόμη, η Γενική Γραμματεία Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου τονίζει τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις, την αποποινικοποίηση των οφειλών ως 50.000 ευρώ προς το δημόσιο και κάνει λόγο για χορήγηση επιδόματος ενοικίου σε 30.000 νοικοκυριά, αλλά και για αντιμετώπιση της φορολογικής απάτης.
http://www.eklogika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Παππάς: «Οι υποψήφιοι πρόεδροι να ανοίξουν τα χαρτιά τους. Τι λένε για την πολιτική στρατηγική και το καταστατικό;»

«Ο διάλογος πρέπει να πολιτικοποιηθεί», αναφέρει σε συνέντευξη του στα “Παραπολιτικά”, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,...