Αποστάσεις παίρνουν από το ΠΑΣΟΚ ζητώντας την ενίσχυση της Κεντροαριστεράς τέσσερις βουλευτές και υπουργοί του.
Όπως έγραφε νωρίτερα το newpost έπειτα από μυστικές συναντήσεις που πραγματοποίησε η ομάδα των βουλευτών (Χριστοφιλοπούλου, Πρωτόπαπας, Μανιάτης, Καψής, Κωνσταντινόπουλος, Δρέττα, Αντωνίου) κατέληξαν στο ότι διαφωνούν ανοικτά με τους χειρισμούς του Ευάγγελου Βενιζέλου προκαλώντας την ενόχληση του προέδρου τουΠΑΣΟΚ.
Με κείμενο - παρέμβασή τους που υπογράφουν οι Εύη Χριστοφιλοπούλου, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Αθηνά Δρέττα και Παντελής Καψής αφήνουν αιχμές για την συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ λέγοντας χαρακτηριστικά πως «εμείς δεν παντρευτήκαμε τη Νέα Δημοκρατία», ενώ θέτουν και θέμα
ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ ζητώντας τη διοργάνωση ενός και μόνο συνεδρίου, αυτού της Ελιάς και όχι δύο (ένος του ΠΑΣΟΚ και ενός της Ελιάς) όπως θέλει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Παράλληλα σε σχόλιό τους για το χρέος μιλούν για την ανάγκη εθνικής συνεννόησης κάνοντας άνοιγμα και στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ασκούν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τον ανασχηματισμό αλλά και για τους χειρισμούς της στα θέματα των δικαστικών και των ενστόλων.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν η συγκρότηση της «Ελιάς» ήταν το πρώτο διστακτικό, όπως χαρακτηρίζουν, βήμα και τώρα χρειάζεται να γίνει το δεύτερο, το οποίο θα είναι η οργάνωση ενός ιδρυτικού ανοικτού συμβουλίου μεταξύ κέντρου και ανανεωτικής αριστεράς στις αρχές του φθινοπώρου.
«Ενός συνεδρίου που θα θέσει το ζήτημα του φορέα και των συμμαχιών σε πολιτική βάση με ξεκάθαρη την πολιτική αυτονομία του χώρου. Δεν έχουμε παντρευτεί τη Ν.Δ. ούτε χρειάζεται να λογοδοθούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Παράλληλα οι βουλευτές βγαίνουν μπροστά και θέτουν θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας πως «το συνέδριο ή θα σηματοδοτήσει το νέο και θα σώσει τον χώρο ή το παλιό θα μας πάρει όλους μαζί του προς τα κάτω. Το συνέδριο είναι η απόφαση του χώρου να πραγματοποιήσει την αναγέννησή του. Αντιθέτως ένα συνέδριο μηχανισμών με στόχο ουσιαστικά το ξεκαθάρισμα εσωκομματικών λογαριασμών θα πρόδιδε την εμπιστοσύνη των πολιτών που στήριξαν την ΕΛΙΑ και θα καταδίκαζε το ΠΑΣΟΚ σε αυτοκαταστροφική εσωστρέφεια».
Επίσης, ασκούν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση τόσο για τον ανασχηματισμό όσο και για τους χειρισμούς της στο θέμα των μισθολογίων των δικαστικών και των ενστόλων.
«Τόσο ο πρόσφατος ανασχηματισμός, όσο και οι εξελίξεις για το μισθολόγιο των δικαστικών και των ένστολων από τις δικαστικές αποφάσεις, ενισχύουν τις ανησυχίες, ότι οι πολιτικές δυνάμεις και το πολιτικό μας σύστημα αντιλαμβάνονται το αίτημα για περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη σαν μια επιστροφή στις παλιές και καταδικασμένες πρακτικές της παροχολογίας που όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα αλλά αντιθέτως απειλούν να αναβιώσουν τα αδιέξοδα και τις συνθήκες που οδήγησαν στην κρίση.
Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών δεν δικαιολογούν παλαιοκομματικού τύπου σπασμωδικές αντιδράσεις ούτε από τη μεριά της κυβέρνησης ούτε από τα δύο κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) που τη στηρίζουν» αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών δεν δικαιολογούν παλαιοκομματικού τύπου σπασμωδικές αντιδράσεις ούτε από τη μεριά της κυβέρνησης ούτε από τα δύο κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) που τη στηρίζουν» αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Σε σχόλιό τους για το χρέος, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ αφού όπως εξηγούν «σε όλες τις χώρες που επηρεάστηκαν από την κρίση, οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις κατάφεραν να βρουν ένα ελάχιστο εθνικής συνεννόησης για να την αντιμετωπίσουν».
Στο πλαίσιο αυτό, εκτιμούν ότι απαιτείται εθνική συνεννόηση που περιλαμβάνει και την αξιωματική αντιπολίτευση. «Δε νομιμοποιούμαστε να ζητάμε συναπόφαση για τον Διοικητή της ΤτΕ, όταν αρνούμαστε να συζητήσουμε τη στρατηγική μας για το χρέος, τη στρατηγική για τη χώρα στην ΕΕ, όπως τελικά κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρουν.
http://newpost.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου