Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Μίλησε για όλους και για όλα

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε επίσης ότι η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων δεν θέλει πρόωρες εκλογές, αλλά τη σταθερότητα της κυβέρνησης και τη σταθερότητα στην άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ εξήγησε την ψήφο προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης ως ένα μέσο πίεσης προς την κυβέρνηση.
Ανέφερε, πάντως, πως θα υπάρξει πρόβλημα στρατηγικής για τη χώρα αν δεν τηρηθούν οι
ισορροπίες, αν δηλαδή η «Ελιά» υποστεί ήττα. Διευκρίνισε, ότι δεν αθροίζονται εκλογικά τα ποσοστά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Ο ίδιος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δεν έδειξε καμία πρόθεση να παραιτηθεί από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Είπε ότι κινείται με γνώμονα το συμφέρον της χώρας και της παράταξης και αναρωτήθηκε τι θα κάνουν αν το αποτέλεσμα δεν είναι καλό, «θα τον αμφισβητήσουν, θα ζητήσουν να φύγει για να καταστραφεί το ΠΑΣΟΚ, να δημιουργηθεί πρόβλημα στην κυβέρνηση και να πάει η χώρα σε εκλογές;». Αυτό, προσέθεσε, απαιτεί έναν συνδυασμό ανοησίας, κυνισμού και αμετροέπειας.
Σε ερώτηση σχετικά με τις ενδεχόμενες συμμαχίες μετά τις εκλογές, ο Βενιζέλος απάντησε ότι προτιμά μια συμμαχία των προοδευτικών και φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων και αναρωτήθηκε τι πρέπει να γίνει αν οι αριθμοί δεν φτάνουν χωρίς τη ΝΔ. Τη συνεργασία, πάντως, με τον ΣΥΡΙΖΑ μάλλον την απεύχεται, δηλώνοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει να ακυρώσει τα πάντα και «να μας βάλει φυλακή».
Για την υπόθεση Μπαλτάκου ανέφερε ότι είχε προειδοποιήσει τον Σαμαρά, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι επιλήφθηκε του θέματος, αλλά τελικά ο πρωθυπουργός ήταν εκείνος που βρέθηκε υβριζόμενος και λοιδορούμενος από τον Μπαλτάκο.
Για τη δημόσια τηλεόραση δήλωσε ότι δεν θέλησε να αφήσει στη ΝΔ την αρμοδιότητα, λόγω της ενέργειάς της να κλείσει την ΕΡΤ.
Διαβεβαίωσε, για μια ακόμα φορά, ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα και νέο μνημόνιο και ότι η χώρα θα βγαίνει σταθερά, πλέον, στις αγορές. Επανέλαβε, επίσης, ότι το δημόσιο χρέος είναι απολύτως βιώσιμο.
Σχετικά με τον Γιώργο Παπανδρέου, τόνισε ότι ο πρώην πρωθυπουργός ήταν ο αρχιτέκτονας της συνεργασίας με τη ΝΔ και τον ΛΑΟΣ, το Νοέμβριο του 2011, και υπενθύμισε ότι είχε προσφερθεί να παραιτηθεί από τον Ιούνιο του 2011, κάτι που -όπως είπε- τον τιμά. Ανέφερε, επίσης, ότι δεν υπήρξε καμία διαμάχη σχετικά με όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στην παρουσίαση του βιβλίου της Κοππά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτό που ενόχλησε ήταν ο συμβολισμός της παρουσίας του, και προσέθεσε ότι θα είναι δικαίωση για την επιλογή του Παπανδρέου να ενταχθεί η χώρα στον μηχανισμό στήριξης, η επιτυχία της σημερινής κυβέρνησης.
Σχετικά με τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η Χαρ. Τρικούπη, πέραν του ελέγχου που γίνεται σε όλα τα κόμματα από τους ορκωτούς ελεγκτές, έκανε μια επιπλέον ιδιωτική έρευνα -την οποία έρευνα συνέστησε να κάνουν και τα άλλα κόμματα. Το αποτέλεσμα της ιδιωτικής έρευνας, είπε, δεν θα δοθεί στη δημοσιότητα. Τόνισε δε πως όλα όσα ειπώθηκαν για το θέμα αυτό, το προηγούμενο διάστημα, είχαν στόχο την υπονόμευση του ΠΑΣΟΚ, σε σχέση με το ρόλο του Παπανδρέου.
Σχετικά τέλος, με το στίχο του Νίκου Εγγονόπουλου, που χρησιμοποίησε την ημέρα της παρουσίας του Παπανδρέου στην εκδήλωση για το βιβλίο της Κοππά, είπε ότι δόθηκε δημοσιογραφική ερμηνεία, και ότι ίσως ανέφερε τον στίχο αναφερόμενος σε όσα υφίσταται ο ίδιος, μήπως, δηλαδή, είναι εκείνος ο Υδραίος, λόγω της διαρκούς δοκιμασίας την οποία υφίσταται ως αντιπρόεδρος, υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
http://www.axiaplus.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπάρχει στα αλήθεια woke ατζέντα στην Ελλάδα;

Συνομιλώντας με τον Πασκάλ Μπρικνέρ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η αμερικανική εκδοχή της woke κουλτούρας δεν υπάρχει στην Ευρώπη και στη...