Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Τζάκρη και Συμπιλίδης

photo: Menelaos Myrillas@fosphotos.com

Ήταν σχεδόν μοιραίο: Ο Σαμαράς πέφτει με τον τρόπο που και ο ίδιος έριξε το 1993 την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Πέφτει εκ των έσω, από μία βουλευτή της συμπολίτευσης. Διότι η απόφαση της Τζάκρη να καταψηφίσει τον Σαμαρά και να υπερψηφίσει τον Τσίπρα προφανώς υπογράφει την καταδίκη της κυβέρνησης, εφόσον κανείς από τους διαφωνούντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – Σκανδαλίδης, Μωραΐτης, Κακλαμάνης και Κάσσης- δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα του Στουρνάρα που θα ‘ρθουν σε μερικές βδομάδες στη Βουλή. Κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με πολιτική απαξίωση, με πολιτική αυτοκτονία, αν και ήδη από σήμερα η θέση αυτών των βουλευτών είναι ήδη δυσχερής: ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ απαιτεί έξοδο από την κυβέρνηση.
Αλλά ούτε και οι καραμανλικοί βουλευτές που διαφωνούν θα αισθάνονται από εδώ και πέρα άνετα
και πολύ πιθανόν να καταψηφίσουν και αυτοί τα μέτρα Στουρνάρα και τρόικας. Ήδη την αρχή την έκανε κομψά ο αδιάθετος Νικήτας Κακλαμάνης. Η Τζάκρη λοιπόν έβαλε τέρμα ουσιαστικά στην κυβέρνηση. Δεν έχει μέλλον κανένα αυτή η κυβέρνηση πλέον, εφόσον ο πολιτικός της χρόνος εξαντλήθηκε ολοσχερώς. Επιπλέον η υπερψήφιση της πρότασης δυσπιστίας από τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ δικαιολόγησε πλήρως την κίνηση του Τσίπρα και εξέθεσε ανεπανόρθωτα όλους τους τηλεοπτικούς δημοσιογράφους που ισχυρίζονταν ότι η κίνηση αυτή ήταν εντελώς άνευ ουσίας. Άνευ; Όχι και τόσο.
Μετά τα χθεσινά, μετά δηλαδή από τον εντελώς εκτός εαυτού πρωθυπουργό, ο οποίος μάλιστα απείλησε τον Τσίπρα ταυτίζοντάς τον με τον Μιχαλολιάκο, μετά από την εκφώνηση ενός πρωθυπουργικού λόγου γεμάτου απειλές, ειρωνείες και σκέτα ευφυολογήματα, την ώρα που ο λαός πραγματικά στενάζει και η Ελλάδα διαλύεται, ενώ κουμάντο απόλυτο κάνουν οι υπάλληλοι της τρόικας, μετά από αυτήν την πραγματικά τραγική εμφάνιση του Σαμαρά στη Βουλή- ουδέποτε πρωθυπουργός απάντησε σε αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης που απλώς εξέθεσε τις άθλιες συνθήκες ζωής, με τέτοιο ιταμό τρόπο- μετά από όλα αυτά και κυρίως μετά την Τζάκρη, κυβέρνηση τέλος.
Ο Σαμαράς έπεσε από τη Θεοδώρα, τον δικό του Συμπιλίδη.
http://www.protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άδωνις υπέρ Όλγας Κεφαλογιάννη

Το ότι το υπουργείο Τουρισμού προχώρησε στην αγορά δύο χαλιών αξίας περίπου 18.000 ευρώ με απευθείας ανάθεση σε γνωστή επιχειρηματία που δρα...