Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Τακτικισμοί και σκοπιμότητες

Τακτικισμοί και σκοπιμότητες

Της Εύας Μακρή
Τακτικισμοί, ατάκες, μικροκομματικές σκοπιμότητες και γενικότερα ότι κρίνεται αναγκαίο για να δημιουργηθούν εντυπώσεις και να πάρουν την κοινή γνώμη με το μέρος τους με τον πλέον αβασάνιστο τρόπο. Ο λόγος, για τους πολιτικούς αρχηγούς.
Και όμως, δεν καταλαβαίνουν ότι ο κόσμος τους έχει πάρει είδηση…., έχει αντιληφθεί την κενότητα των λόγων τους και οι παλαιοκομματικές ανούσιες μέθοδοι που χρησιμοποιούν δεν τους οδηγούν πια πουθενά.
Στην Ελλάδα του σήμερα με το τόσο ξεπερασμένο πολιτικό δυναμικό, που ο κόσμος αναρωτιέται αν είχαμε εκλογές τι θα μπορούσε να ψηφίσει –όχι για να εκδικηθεί όσους τον έφεραν μέχρι εδώ, αλλά για να έχει μια ελπίδα ότι κάτι θα βελτιωθεί στο δικό του μέλλον- θα αρκούσε μία ειλικρινής φωνή που θα παρουσιάσει την αληθινή εικόνα, θα χαράξει ένα σχέδιο που θα διορθώνει τις παθογένειες της χώρας, και θα
ΔΟΥΛΕΨΕΙ με επιμονή, μεθοδικότητα, αποφασιστικότητα και φιλοτιμία πάνω στο σχέδιο αυτό, όχι για να εξασφαλίσει το δικό του πολιτικό μέλλον, αλλά για να δώσει μια προοπτική σε όλους μας.
Είναι τόσο απλό αλλά ταυτόχρονα και τόσο δύσκολο. Γι αυτό οι πολιτικοί επιλέγουν τακτικισμούς, όπως την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης όταν ήταν εξ’ αρχής εξασφαλισμένο το απορριπτικό αποτέλεσμα ή ατάκες όπως “τρύπια δολάρια”, “μονομαχίες στο Ελ Πάσο”, “success story“ και όλα αυτά τα κούφια ευφυολογήματα που δεν αλλάζουν τίποτα στην μαυρισμένη από τα προβλήματα καθημερινότητα μας.
Και όμως κάπου εκεί έξω υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι που διαθέτουν ότι χρειάζεται. Έχουν την στόφα, την ποιότητα, την εργατικότητα, την εντιμότητα για να μας βγάλουν από το αδιέξοδο και το τέλμα. Ας επιστρατεύσουν το θάρρος και τις αρετές τους για όλους εμάς, για την Ελλάδα που χάνεται.
http://www.koinonikossyndesmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...