Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Πυρά Σουλτς στην τρόικα: Δεν γίνεται να λέει «συγγνώμη λάθος»

Picture 0 for Πυρά Σουλτς στην τρόικα: Δεν γίνεται να λέει «συγγνώμη λάθος»

Σκληρή κριτική εξαπέλυσε κατά της τρόικας εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Μάρτιν Σουλτς, κατά τη διάρκεια της διάσκεψης των προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που έγινε στη Βουλή των Ελλήνων ενόψει της ανάληψης της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε..
Κατά την ομιλία του υπογράμμισε ότι καθήκον της τρόικας είναι η εξυγίανση της χώρας, σημειώνοντας πως για να εξυγιανθεί μια χώρα, θα πρέπει να ενισχυθούν οι θετικές τάσεις και όχι να αναστέλλονται. «Μερικές φορές εκπλήσσομαι για το ότι οι θεσμοί, όταν δεν είναι πολιτικοί, μπορούν ατιμωρητί να λένε κάτι και την επόμενη μέρα να λένε κάτι διαφορετικό. Ας πούμε το ΔΝΤ μπορεί να πει ότι η Ελλάδα δεν έχει πλεόνασμα. Να πει η Ελλάδα έχει έλλειμμα. Και αυτό είναι κάτι που το ισχυριζόντουσαν μάλιστα
πριν από κάποιες εβδομάδες. Έλεγαν, η Ελλάδα δεν θα σημειώσει πλεόνασμα.
Τουναντίον θα σημειώσει έλλειμμα. Και το έλεγαν την εποχή που η ελληνική κυβέρνηση έλεγε μας συγχωρείτε, αλλά έχουμε κάνει τους δικούς μας λογαριασμούς και έχουμε πλεόνασμα. Όχι έλεγε το ΔΝΤ. Έλλειμμα. Και μετά ξαφνικά προκύπτει ότι η Ελλάδα εμφανίζει πλεόνασμα και εμφανίζεται στη συνέχεια και το ΔΝΤ και λέει "συγνώμη λάθος". Μα αυτό δεν γίνεται. Δηλώσεις που κάνει κάποιος σε τόσο αμφίρροπες καταστάσεις, έχουν προεκτάσεις» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σούλτς.
Σημείωσε ότι αυτό ισχύει και για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και για την Κομισιόν και άλλους θεσμούς γιατί «πρέπει κανείς να στριφογυρίζει μια λέξη στο μυαλό του πριν την εκστομίσει».

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι αποφασισμένο να κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να ξεπεραστεί η κρίση στην Ελλάδα», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Μάρτιν Σουλτς. Υπογράμμισε ότι μπορεί στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, όλους όμως τους συνδέει η άποψη «αρκετά πια με τις θυσίες, υπήρξαν αρκετές θυσίες αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι ανάκαμψη και θέσεις απασχόλησης για τους νέους. Και υπό αυτό το πρίσμα πρέπει να συζητήσουμε».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δήλωσε ότι φεύγει με ένα θετικό συναίσθημα από τη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά και την ελληνική κυβέρνηση και με την πεποίθηση ότι η Ελλάδα είναι καλά προετοιμασμένη για την Προεδρία. Είπε ακόμη ότι «η Ελλάδα στο δεύτερο συναπτό έτος ύφεσης, για πρώτη φορά έχει ρεαλιστικά πλέον τη δυνατότητα της οικονομικής ανάκαμψης».

«Η Ελλάδα κατά πάσα πιθανότητα θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό, η Ελλάδα για πρώτη φορά τους τελευταίους έξι μήνες σημείωσε μικρή οικονομική ανάπτυξη», είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επισημαίνοντας πως «ολοσέλιδη καταχώρηση στους Financial Times λέει ότι η Ελλάδα αξιολογείται με Α +» και οι χώρες καλούνται να επενδύσουν.
http://www.voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο για τη μη συμμετοχή των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές

Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο, με το οποίο ζητά να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες στις προσεχείς ευρωεκλογές κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ . Σύμφωνα με το...