Έκανε εξάλλου λόγο για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα. «Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, εκπαίδευση, καινοτομία, ανταγωνισμός, φορολογικό σύστημα, το σύστημα υγείας, η ευελιξία, κλπ, όλα αυτά είναι δομικά θέματα. Φυσικά πρέπει να γίνουν. Έχετε ήδη διορθώσει το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών, έχετε επιτύχει σύγκλιση στο πεδίο του κόστους εργασίας, και, πλέον, η ανάπτυξη, παρότι τώρα βρισκόμαστε σε αρνητικά επίπεδα, κινείται από λιγότερο αρνητικά


σε
ελαφρώς θετικά επίπεδα του χρόνου, τόνισε.
Τοποθέτησε την επιστροφή σε αναπτυξιακούς ρυθμούς στο β' εξάμηνο του 2014 λέγοντας ότι «οι δικές μας οι προβλέψεις εκτιμούν ότι η ανάπτυξη θα πάρει περισσότερο καιρό για να έρθει και ο λόγος είναι ότι βλέπουμε ένα πολύ δύσκολο εξωτερικό περιβάλλον».
«Η Ελλάδα δεν είναι ένα απομονωμένο νησί κάπου στον κόσμο» είπε και συμπλήρωσε ότι «η ανάπτυξη στη χώρα θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις δικές της μεταρρυθμίσεις, αλλά και από τη συμπεριφορά όλων των υπολοίπων χωρών».
Πρότεινε εξάλλου να απομειωθεί το ελληνικό χρέος το συντομότερο δυνατό καθώς όπως είπε «μπορεί να χρειάζονται προετοιμασίες, όσο καλύτερες τόσο καλύτερο πιθανόν θα είναι το αποτέλεσμα, αλλά εμείς θα συστήναμε ότι αυτό πρέπει να προσδιοριστεί, το συντομότερο δυνατόν».
http://newpost.gr