Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα με το όνομα «Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές»

Νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα με το όνομα «Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές»

Η συγκρότηση της όγδοης Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που απαρτίζεται από 11 ανεξάρτητους βουλευτές, ανακοινώθηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων από τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη.
Η νέα ομάδα ονομάζεται «Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές» με επικεφαλής τον βουλευτή Κιλκίς, Θεόδωρο Παραστατίδη, και ιδρύεται στο πλαίσιο συνασπισμού κομμάτων, πολιτικών κινήσεων και ανεξάρτητων προσωπικοτήτων.
Όπως ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης, του παραδόθηκε η θετική εισήγηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής για τη συγκρότηση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Έπεται η σχετική ανακοίνωση και στην Ολομέλεια του Σώματος.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, ο πρόεδρος και τα μέλη των «Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών» θα έχουν τα ίδια δικαιώματα που παρέχονται σε κάθε Κοινοβουλευτική Ομάδα: Ο πρόεδρός της θα έχει δικαίωμα λόγου στις συνεδριάσεις, ακόμη και στις προ ημερησίας σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων και θα τους διατεθούν γραφεία, διοικητικοί υπάλληλοι και εξοπλισμός.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα των «Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών» απαρτίζεται από τον Θεόδωρο Παραστατίδη (πρόεδρος) και τους: Ανδρέα Λοβέρδο, Χρήστο Αηδόνη, Μίμη Ανδρουλάκη, Οδυσσέα Βουδούρη, Πάρι Μουτσινά, Νίκο Νικολόπουλο, Γιώργο Κασαπίδη, Ιωάννη Κουράκο, Μάρκο Μπόλαρη και Ν. Σταυρογιάννη.
Ανεξάρτητη βουλευτής παραμένει η Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία διαγράφηκε προσφάτως από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, μετά από την υπερψήφιση της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση.
http://www.eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...