Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

«Σημαντική μεταβατική περίοδος για την Ευρώπη η Ελληνική Προεδρία»


Picture 0 for «Σημαντική μεταβατική περίοδος για την Ευρώπη η Ελληνική Προεδρία»
Την εκτίμησή του ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια σημαντική μεταβατική περίοδο για την Ευρώπη εξέφρασε ο πρέσβης Δημήτρης Καραμήτσος-Τζιράς, επικεφαλής του Γραφείου Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
«Η Ελλάδα αναλαμβάνει την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια σημαντική μεταβατική περίοδο για την Ευρώπη, εν μέσω μιας έντονης οικονομικής κρίσης, που έχει επηρεάσει ισχυρά την κοινωνική συνοχή σε όλη την Ευρώπη και ιδιαίτερα στα κράτη-μέλη που αντιμετωπίζουν την κρίση άμεσα», τόνισε ο κ. Τζιράς, επισημαίνοντας ότι «παράλληλα, η διεξαγωγή εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας συνιστά έναν πρόσθετο παράγοντα που ορίζει το πλαίσιο της
Προεδρίας μας».
Αναφερόμενος στους βασικούς άξονες και στις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας, ο πρέσβης Δ. Τζιράς υπογράμμισε:
- Ανάπτυξη-Απασχόληση- Συνοχή
- Ενίσχυση συνοχής Ευρωζώνης
- Μετανάστευση- Σύνορα-Κινητικότητα
- Θαλάσσια πολιτική ΕΕ
Στη συνέχεια, τόνισε ότι «στο πλαίσιο της Προεδρίας της, η χώρα μας θα φιλοξενήσει 14 συναντήσεις ανώτατου επιπέδου (Υπουργικά Συμβούλια ΕΕ, Κολλέγιο Επιτρόπων, Διάσκεψη Προέδρων Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ.α.), περισσότερες από 140 συναντήσεις ανώτερων κυβερνητικών αξιωματούχων και εμπειρογνωμόνων. Οι εν λόγω συναντήσεις θα πλαισιωθούν από εκτεταμένο πρόγραμμα επιστημονικών συνεδρίων και πολιτιστικών δρώμενων, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και της Ελληνικής Προεδρίας, στην Ελλάδα, στην έδρα της ΕΕ στις Βρυξέλλες και σε πλήθος πρωτευουσών, υπό την αιγίδα των κατά τόπους ελληνικών πρεσβειών».
Στις αρχές Δεκεμβρίου, ο πρέσβης Δημήτρης Καραμήτσος-Τζιράς, αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη από το 2009 έως σήμερα, αναχωρεί από τη Νέα Υόρκη και επιστρέφει στην κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών. Ο κ. Τζιράς ορίσθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, επικεφαλής του Γραφείου Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το Γραφείο Ελληνικής Προεδρίας ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2013 και αποτελεί αυτοτελή μονάδα που υπάγεται στον Υπουργό Εξωτερικών, με αντικείμενο τον προγραμματισμό, τον συντονισμό και την υλοποίηση, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς και τα υπουργεία, της Προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα, κατά το α΄ εξάμηνο του 2014.
Χθες το βράδυ, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ, πρέσβης Μιχάλης Σπινέλλης, παρέθεσε αποχαιρετιστήρια δεξίωση προς τιμή του κ. Τζιρά, στην οποία παρέστησαν αξιωματούχοι του ΟΗΕ, ξένοι διπλωμάτες, μέλη του διπλωματικού σώματος της χώρας μας και ελληνικών υπηρεσιών στη Νέα Υόρκη, καθώς και στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.
http://www.voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...