Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την αδήλωτη εργασία

Σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την αδήλωτη εργασία


Στο πεδίο της αδήλωτης εργασίας μεταφέρθηκε η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Σίμο Κεδίκογλου, να εξαπολύει δριμεία επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντάς τον ως «πολιτικό πλυντήριο» της αδήλωτης εργασίας. Σύμφωνα με τον κ. Κεδίκογλου, είναι πρωτοφανές ο ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που αυτοαποκαλείται «κόμμα της αριστεράς» να τάσσεται υπέρ της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας τύπου Μανωλάδας.
Όπως ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, απαίτησε να μην πληρώνουν πρόστιμο όσοι κερδοσκοπούν εις βάρος των εργαζομένων χωρίς να πληρώνουν τις
εισφορές τους.
Δριμεία ήταν, όμως, και η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ανέφερε πως «έχει και η άθλια προπαγάνδα τα όριά της». Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, «τολμάει να κάνει κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανασφάλιστη και μαύρη εργασία ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Σαμαρά που την έφτασε στη χώρα μας στο σαράντα τοις εκατό, μετατρέποντάς την ολόκληρη σε μια Μανωλάδα και σπάζοντας όλα τα αρνητικά ευρωπαϊκά και παγκόσμια ρεκόρ».
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, χαρακτήρισε ως επιτυχημένο το μέτρο της επιβολής του υψηλού προστίμου για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο, ανακοινώνοντας ότι τον Σεπτέμβριο, πρώτο μήνα της εφαρμογής του, η απασχόληση εκτοξεύθηκε κατά 63.000 εργαζόμενους. «Πρόκειται για πολύ υψηλό νούμερο σε βάθος δεκαετίας, αφού πέρασαν από την αφανή στην επίσημη εργασία 63.000 εργαζόμενοι. Απεικονίζεται δε αύξηση στα έσοδα του ΙΚΑ» τόνισε, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προτείνει να εφαρμοστεί το μέτρο σε βάση αναλογικότητας.
Από πλευράς του ο κ. Στρατούλης δήλωσε ότι τα πρόστιμα πρέπει να είναι σκληρά και αυστηρά σε όσους διενεργούν το μεγάλο κοινωνικό έγκλημα της φοροδιαφυγής και της αδήλωτης εργασίας. «Δεν μιλώ για μειώσεις προστίμων, αλλά για επιβολή του με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην κλείνουν οι μικροί και να είναι χάδι για τους μεγάλους. Βάλαμε το θέμα για προβληματισμό» ανέφερε εκ μέρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Την ίδια στιγμή, ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί με συγκεκριμένη πρόταση και να λάβει σαφή θέση σχετικώς με το ύψος του προστίμου που θεωρεί ότι πρέπει να επιβάλλεται για την ανασφάλιστη εργασία.
Επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ πάνω στο ζήτημα εξαπέλυσε και το ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας πως «η άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να δεχθεί τις μειώσεις τιμών στα φάρμακα, καταγράφηκε ως γκάφα ολκής στη συνείδηση των πολιτών. Παρόλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το βάζει κάτω. Φαίνεται ότι τα παθήματα δεν του γίνονται μαθήματα».
Στη σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου αναφέρεται ότι οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν με ανεύθυνο τρόπο να επιβάλλονται πρόστιμα διαφορετικών ταχυτήτων μεταξύ των επιχειρήσεων που τιμωρούνται για ανασφάλιστη και μαύρη εργασία
«Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι μπορεί να υποκρίνεται και να κοροϊδεύει όλες τις πλευρές: Τους εργαζόμενους κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι κάνει πλάτες στους εργοδότες και τους εργοδότες ότι δήθεν θα παρέμβει για να πέσουν στα ‘μαλακά’ όταν παραβιάζουν τους νόμους». Κλείνοντας, το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ ζητεί από τον ΣΥΡΙΖΑ να πει καθαρά αν για τη μαύρη ανασφάλιστη εργασία πρέπει να επιβάλλονται πρόστιμα και πόσο.
http://www.eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου να αναδειχθεί ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση

«Πρέπει να αποδοκιμαστεί η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Πώς αξιοποίησε ο κ. Μητσοτάκης το 41% που του έδωσε ο λαός στις εθνικές εκλογές», ...